Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la alimentele care contin arsenic

Arsenicul este un element natural aflat in scoarta terestra, care se poate regasi si in unele alimente pe care le consumam frecvent, ceea ce implica riscuri pentru sanatate.

Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului a clasificat arsenicul ca fiind carcinogen.

 

Alimente cu arsenic

Alimente cu arsenic

Cafeaua

O analiza efectuata in 2011 de catre Agentia Sanitara din Franta (ANSES) a aratat ca aceasta bautura contine arsenic anorganic, in doze mici, informeaza medisite.fr.

Expertii ne anunta ca pe termen lung, consumul de alimente care contin arsenic anorganic este asociat cu probleme precum leziuni ale pielii, boli cardiovasculare si cu unele forme de cancer.

Pestele

O analiza globala a alimentelor realizata in Franta a aratat ca pestele, molustele si crustaceele sunt vectorii care contribuie mult la expunerea populatiei la arsenic.

Specialistii au anuntat ca din 998 de mostre alimentare analizate, 469 prezentau un nivel de arsenic superior limitei de depistare. Arsenicul a fost prezent la un nivel mediu de 2 mg/kg in peste, moluste si crustacee. Arsenicul continut de produsele de mare este sub forma organica.

Orezul

Mai multe cercetari au indicat prezenta unui nivel prea mare de arsenic in orez si in alte produse pe baza de orez. Expunerea indelungata la arsenic, in special la cel provenit din alimente, este responsabila de aparitia cancerului, informatie confirmata si de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Batoanele cu cereale

Un studiu efectuat in 2012 de catre Scoala Medicala Dartmouth a subliniat prezenta arsenicului la un nivel periculos in 22 de batoane de cereale din 29 testate.

Toate acestea contineau ingrediente pe baza de orez. In aceste produse se afla mai ales arsenic anorganic, cel mai periculos pentru sanatate, care se afla si in panza freatica.

Orezul are nevoie de multa apa pentru a creste, ceea ce explica prezenta lui in acest aliment si in derivatele lui. Un alt studiu din 2009 atragea atentia ca produsele pe baza de cereale contribuie cel mai mult la expunerea alimentara la arsenic.

Pagina următoare

4 raspunsuri pentru Atentie la alimentele care contin arsenic

 1. Subtire Răspunde

  8 iunie 2014 la 20:20

  Atita vreme cit autorul/orii nu isi da/u silinta sa ne ofere si linkuri la sursele informatiilor din text NU LE CREDETI! Sau macar faceti prorpiile cercetari inainte sa le dati mai departe si cu atit mai mult daca vreti sa va folostiti chiar voi de ele!!
  Apropo de manipulari : chiar si cei bine intentionati daca ei insisi au fost manipulati fara saisi dea seama …tot aia fac oferind informatiile mai departe …
  M-am denumit Subtire 🙂 tocmai sa subliniez cit de „subtire” este asa un material …
  e aproape similar cu zodiacul zilnic … daca intrebi un astrolog serios iti va spune ca este de-a dreptul neserios :p

 2. lypp Răspunde

  20 martie 2014 la 17:09

  Tot felul de studii care se contrazic. Odata sunt bune unele alimente, alta data sunt nocive! Cred ca si aici e un alt tip de manipulare… sa nu mai stii nimic, sa nu mai crezi nimic, sa te dezorienteze total. Sau din alte motive…

 3. Grosu Răspunde

  20 martie 2014 la 16:29

  Si merele si usturoiul au arsenic. In cantitati mici chiar e bun organismului.

 4. Lumy T Răspunde

  20 martie 2014 la 14:10

  Arsenicul batu-l-ar vina… Pai se gaseste si in peste si in orez – mancarea de baza a japonezilor Stiut este ca Japonia are cei mai longevivi locuitori … Deci cum spuneam Arsenicul batu-l-ar vina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*