Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de nociv este untul de arahide?

Multe dintre companiile care scot pe piata unt de arahide utilizeaza aditivi nocivi, precum grasimi hidrogentate, uleiuri vegetale, zaharuri rafinate si stabilizatori care fac probleme pentru sanatate.

Trebuie spus ca untul de arahide non organic provine adesea din recolte care au fost cultivate prin rotatie cu bumbac tratat cu substante chimice toxice.

Unt de arahide

Unt de arahide

Prin urmare, toate reziduurile toxice ale culturilor de bumbac sunt transferate la culturile de arahide din anul urmator.

Alergia la arahide

Expertii considera ca aceste toxine provoaca alergia la arahide cu care se confrunta numeroase persoane.

De asemenea, trebuie sa stiti ca uleiurile hidrogentate produc grasimi trans, foarte nocive pentru sanatatea inimii, iar zaharurile rafinate favorizeaza marirea glucozei din sange si duce la obezitate.

Care tip de unt de arahide este sanatos?

Cu toate acestea, expertii sustin ca singurul tip de unt de arahide care este sanatos este untul de arahide organic nerafinat. Acesta contine numai arahide prajite si sare in cantitati mici, iar la fabricarea lui nu se folosesc emulsificatori.

Prin faptul ca arahidele folosite pentru unt se prajesc, acest procedeu elimina toxinele care se gasesc in arahidele crude si care pot cauza cancer.

Expertii spun ca totusi, prezenta grasimilor saturate din alimente nu determina neaparat acumularea unor kilograme in plus.

Trebuie spus ca multe dintre alimentele sanatoase contin grasimi saturate, precum tofu sau uleiul de masline. Nutritionistii ne anunta ca, de pilda, si untul de arahide are aceeasi cantitate de grasimi saturate ca si uleiul de masline.

Unul de arahide are si grasimi polinesaturate care majoreaza nivelul colesterolului bun din organism, are multe calorii si de aceea, trebuie mancat in cantitati moderate. Acesta inhiba pofta de mancare si in cazul in care este consumat in cantitatile potrivite, poate fi folosit cu succes daca vreti sa slabiti, fata de alte alimente sarace in calorii.

De asemenea, untul de arahide este bogat in fibre alimentare care regleaza nivelul de colesterol din sange, apreciaza specialistii.

Acest produs contine proteine, niacina, vitamina E, calciu, magneziu, fier, cupru si potasiu, iar, in urma unor cercetari s-a observat ca anumiti nutrienti sunt eficienti in prevenirea cancerului: fitosteroli, acid folic sau resveratrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*