Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum te protejeaza alimentele care contin Omega-3 de bolile oculare

Dieta bogata in acizi grasi Omega-3 protejeaza persoanele in varsta de degenerescenta maculara, arata o noua cercetare.

Bolile oculare si omega-3

Bolile oculare si omega-3

Aceasta este o boala oculara grava, specifica varstei inaintate, care poate duce la tulburari grave de vedere sau chiar orbire, in stadiile avansate.

Expertii si-au bazat constatarile pe rezultatele obtinute in urma unui sondaj. Participantii la studiu au consumat in mod constant peste bogat in omega-3, crustacee si fructe de mare.

Subiectii au fost persoane cu varsta cuprinsa intre 65 si 84 de ani, care traiesc in Est Mariland Shore, SUA. In aceasta zona geografica, pestele si fructele de mare sunt consumate, in mod normal, foarte des.

Specialistii au observat insa ca cei care nu aveau obiceiul sa consume astfel de alimente macar o data pe saptamana prezentau si un risc mai mare de a fi diagnosticati cu aceasta afectiune.

Cercetarile anterioare au aratat ca si persoanele care au un nivel scazut de zinc manifesta un risc crescut de a dezvolta degenerescenta maculara.

Specialistii specifica faptul ca varstnicii nu ar trebui sa suplimenteze aportul de omega-3 bazandu-se doar pe rezultatele acestor cercetari.

Durata studiului a fost de doar un an, iar degenerescenta maculara este o boala complexa, pe termen lung.

Totusi, corelatia este importanta si ar trebui analizata in continuare, iar pentru rezultate concrete sunt necesare studii de mare amploare, pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*