Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cele mai rele ingrediente naturale

Industria alimentara se foloseste pentru mancare de ingrediente naturale cu scopul de a face produsele procesate mai sanatoase. Cu toate acestea, unele ingrediente, desi sunt naturale fac parte din categoria alimentelor rele pe care, spre binele sanatatii tale, trebuie sa le eviti.

Ingrediente facute din alge marine, preparatele care contin ulei de palmieri, caramelul si sucul de fructe pot sa fie nesanatoase.

Ingrediente naturale periculoase

Ingrediente naturale periculoase

Algele marine

Algele marine au un bun renume si intra automat in categoria „natural”, fiind adaugate in unele produse organice. Putini stiu insa ca pot produc inflamatii, care genereaza boli cronice, boli inflamatorii intestinale, artrita reumatoida si ca favorizeaza arteroscleroza.

Din aceasta categorie face parte caragenanul, un agent de ingrosare, utilizat la deserturi, inghetata si produse lactate, fiind intrebuintat chiar si in industria de cosmetice.

Caragenanul mai este numit si gelatina vegetala si se gaseste din plin in produsele de cofetarie care folosesc gelatina aceea specifica care se dizolva in apa calda. Il gasiti si in alimentele vegetale preparate din soia si in multe alte alimente pe care le credem sanatoase, dar in fapt nu sunt.

Caramelul din zahar

Caramelul din zahar este un produs natural, care ar trebui sa fie condamnat doar pentru numarul sau de calorii.

Tratarea termica a zaharului pentru obtinerea caramelului duce insa la aparitia unor compusi de amoniu numiti 4-MI, care favorizeaza cancerul.

In plus, caramelul este un colorant alimentar natural si pentru ca place se gaseste din plin nu doar in sucuri colorate, ci si in iaurturi si alte preparate aparent sanatoase.

Uleiul de palmier

Uleiul de palmier este utilizat in numele unei alimentatii sanatoase in locul uleiurilor vegetale hidrogenate. Cu toate acestea uleiul de palmier este foarte rau pentru inima si vasele de sange ca toate celelalte uleiuri partial hidrogenate.

In plus, hectare de padure tropicala au fost defrisate si inlocuite de culturile de palmier ceea ce a afectat grav intregi ecosisteme, in numele producatorilor de ulei de palmier. Acest tip de ulei este folosit la biscuiti, prajituri, si alte prajituri coapte.

Sucurile concentrate de fructe

Sucurile concentrate de fructe nu sunt produse naturale, desi de cele mai multe ori sunt comercializate ca fiind alimente sanatoase. Sucurile sunt tratate termic, au zahar adaugat si aduc calorii goale. In aceste siropuri este adaugat siropul de porumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*