Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Excesul de carne mai periculos decat fumatul

Daca va aflati printre cei care consuma in mod frecvent carne si produse din carne, trebuie sa stiti ca un consum exagerat de proteine animale este mai periculos decat fumatul, potrivit unui studiu american.

Excesul de carne

Excesul de carne

Potrivit acestui studiu, realizat la Universitatea Harvard, excesul de branza, carne si produse lactate mareste de patru ori riscul de cancer la persoanele de la 50 la 65 de ani. Expertii in nutritie spun ca avantajele regimului bogat in proteine sunt laudate de unii, ca Pierre Dukan, fiind puse la indoiala de altii.

Excesul de carne rosie este contraindicat, prezentand riscuri crescute pentru sanatate.

Cercetarea realizata in SUA merge mai departe, afirmand ca o alimentatie bogata in carne, oua si produse lactate ar fi mai periculoasa decat fumatul.

Cercetarea, aparuta pe in revista americana Cell Metabolism, a avut in vedere comportamentul alimentar a 6.000 de adulti de peste 50 de ani timp de aproape doua decenii.

Potrivit specialistilor, persoanele care au avut o alimentatie bogata in proteine prezentau un risc de patru ori mai mare sa faca diabet sau diferite forme de cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*