Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de sanatoase sunt legumele murate?

Muraturile sunt legumele conservate in mod traditional in tara noastra de sute bune de ani, in fiecare inceput de toamna. Daca acestea sunt si conservate bine, pot avea proprietati probiotice, sustin expertii in nutritie. Potrivit Agerpres, specialistii spun ca muraturile au efecte revitalizante, remineralizante si pot intari sistemul imunitar al corpului.

In plus, muraturile pot sa ofere o optimizare a digestiei si o stimulare a detoxifierii organismului uman eficienta.

Beneficii muraturi

Beneficii muraturi

Trebuie sa stiti ca antioxidantii prezenti in muraturi pot sa previna aparitia nitrozaminelorde tip cancerigen, care rezulta ca urmare a digestiei carnurilor sau a preparatelor din carne precum si oxidarea grasimilor alimentare ingerate.

Potrivit nutritionistilor, varza murata isi poate pastra compusii anticancerigeni, hepatoprotectori si antioxidantii. Varza murata are multa vitamina C, in jur de pana la 60 de miligrame la suta de grame, prezentand un efect antioxidant, potentat si de vitaminele A si E, de mineralele zinc, magneziu, potasiu, dar si calciu.

In plus, aceasta leguma, daca este consumata sub forma de muraturi, poate sa intareasca sistemul imunitar.

De asemenea, muraturile pot sa majoreze rezistenta corpului uman impotriva unor raceli sau afectiuni de tipul virozelor, inclusiv la diferitele forme de gripa, spun specialistii. Muraturile sunt sarace in kilocalorii si au parte de un continut ridicat de fibre care poate cauza instalarea rapida a starii de satietate, evitand astfel supraalimentarea.

Legumele murate pot stimula secretia hormonilor estrogeni!

Legumele murate sunt recomandate mai ales celor cu disbioza, aceasta fiind o boala cauzata de tratamentele cu antibiotice de sinteza. Ele pot sa restabileasca microflora intestinala si pot sa lupte cu succes impotriva efectului imuno-supresor al acestor medicamente.

Mai multe cercetari de specialitate realizate in Olanda, in cadrul Universitatii din Rotterdam arata faptul ca acest tip de aliment se recomanda mai ales femeilor aflate la menopauza. El poate stimula secretia hormonilor estrogeni si creste sensibilitatea acestora, atenuand simptome precum bufeuri si nervozitate.

Nutritionistii sunt de parere ca aproape orice leguma se poate pune la murat. Legumele crocante si apoase sunt bune pentru inceput, cum ar fi castravetii, sfecla, ceapa si varza. Totusi, toamna se pot pune la murat si legume precum fasolea, ardeii, bamele, rosiile, morcovii si conopida.

In plus, si multe fructe se pot pune la murat, cum ar fi citricele si pepenele, care reprezinta niste adevarate delicatese.

Multe produse pot fi pregatite cu aceasta metoda, asa ca daca ai imaginatie poti experimenta cu orice doresti si, mai ales, sa combini produse care merg bine impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*