Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce mai arata testele despre chimicalele din alimente?

Mai multe cercetari noi au aratat ca o serie intreaga de alimente care contin asa numitii „agenti de spumare” sunt, in fapt, derivati din azbest.

Agenti de spumare

Agenti de spumare

Agentii de spumare – ADA

In mod oficial, acestia se numesc azodicarbonamidei – sau ADA.

Expertii spun ca ADA este substanta care face saltelele „spumoase”, care contribuie la fabricarea buretilor si a altor materiale spongioase. Din nefericire, aceste substante au ajuns si in alimente, unele consumate frecvent.

Imediat dupa ce a fost identificata prezenta azodicarbonamidei au fost cercetate peste 80.000 de produse alimentare, astfel ca ADA a fost descoperita in paine si in toate derivatele de paine – blaturi, aluaturi congelate, pesmet, crutoane biscuiti si asa mai departe.

Potrivit expertilor, ca si aditiv chimic, ADA este permis in SUA, iar in mod oficial este interzis in Australia si Europa. Se considera ca aceasta substanta nu face rau, daca este consumata in cantitati mici, mai spun specialistii in siguranta alimentara.

Care sunt riscurile?

Persoanele care lucreaza cu azodicarbonamidei – sau ADA au un risc crescut de a avea probleme respiratorii si circulatorii, unele dintre ele foarte grave si galopante. ADA este insa, una din substantele utilizate des in lanturile de tip fast-food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*