Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este bine sa aplicam antiperspirantul pe piele in timpul diminetii?

O mare parte dintre oameni au obiceiul de a folosi antiperspirantul dimineata, inainte de a parasi locuinta si de a se indrepta catre job sau catre trebuile zilnice.

Cu toate acestea, dermatologul Dee Anna Glaser, presedinte al Societatii Internationale de Hiperhidroza, a declarat ca cel mai bun moment pentru aplicarea acestuia este seara, inainte de a va culca.

Cand se aplica antiperspirantul

Cand se aplica antiperspirantul

Specialistul si-a motivat afirmatia, precizand ca trebuie ca oamenii sa lase suficient timp de actiune substantelor care impiedica transpiratia. Potrivit expertului, noaptea acesta se abosarbe mai bine in corpul uman.

Antiperspirantul nu trebuie aplicat imediat dupa dus

Dr. Dee Anna Glaser a declarat ca pe timpul noptii, pielea secreta o cantitate optima de transpiratie, atat cat sa permita absorbtia eficienta a ingredientului activ din compozitia antiperspirantului, care ajunge in canalele glandelor sudoripare.

In momentul cand oamenii aplica acest antiperspirant in timpul diminetii, dupa ce fac dus, corpul secreta o cantitate prea mare de transpiratie pentru a da voie sa se absoarba substantele din antiperspirant.

Dermatologii sustin ca este foarte importanta ca pielea sa fie curata si uscata, in clipa cand aplicam acest produs. De asemenea, nu este recomandata aplicarea lui imediat dupa dus, moment in care pielea este inca umeda.

Motivul ar fi acela ca apa stopeaza absorbtia optima a aluminiului, aceasta fiind substanta continuta de antiperspirante care ne tine la adapost de mirosuri neplacute.

Un raspuns pentru De ce nu este bine sa aplicam antiperspirantul pe piele in timpul diminetii?

  1. oana Răspunde

    8 aprilie 2016 la 14:44

    „…apa stopeaza absorbtia optima a aluminiului, aceasta fiind substanta continuta de antiperspirante care ne tine la adapost de mirosuri neplacute.” Suuuuper!!!! Exceptional! Cine mai doreste o doza de aluminiu in corp, sa respecte aceste „recomandari”!!! Alternative: piatra de alaum, deo din plante de la plafar, bicarbonat de sodiu… iata cate alte solutii, FARA ALUMINIUL „RECOMANDAT” DE SPECIALISTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*