Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Influenta unei nopti de club asupra sanatatii

Multi tineri apreciaza foarte mult petrecerile de la finalul saptamanii, care se deruleaza in multe cluburi din tara. Cu toate acestea, medicii atrag atentia ca muzica cu volum foarte tare, fumul de tigara si alcoolul afecteaza multe organe ale corpului, iar acesta se resimte. Potrivit medicilor, fumul de tigara este poate chiar mai nociv pentru nefumatori.

Mai multe cercetari arata faptul ca un tanar care si-a expus corpul doar cateva minute fumului de tigara dintr-un club, are probleme cu mucoasa nazala, cea a ochilor si cea care captuseste traheea, care se irita destul de tare.

Sanatate - noapte in club

Sanatate – noapte in club

Expertii avertizeaza ca o expunere de ordinul minutelor poate declansa o criza de astm, iar efectele asupra pielii sunt aproape imediate, pe cand efectul asupra plamanilor se manifesta mai tarziu, dupa o expunere mai indelungata.

In plus, si zgomotul foarte puternic din cluburi, adica volumul foarte tare al muzicii ameninta auzul. Expertii atrag atentia ca zgomotul puternic afecteaza structurile profunde ale urechii, consecinta principala fiind ca se poate pierde capacitatea de a percepe sunetele cu frecventa inalta.

Cel de-al treilea pericol la o astfel de petrecere este alcoolul. Pe masura ce alcoolul se absoarbe in organism, ne sunt afectate atat organele, cat si starea de spirit. Potrivit medicilor, presiunea sangelui in vasele de sange creste, bataile inimii devin neregulate, iar noi ne relaxam, ne pierdem din inhibitii si, in acelasi timp, vor aparea si problemele de coordonare.

Cat de rau poate face alcoolul?

Astfel, cel mai afectat este cerebelul, sau creierul mic, responsabil cu coordonarea si cu echilibrul.

In momentul cand consumam alcool, sunt afectate celulele nervoase din cerebel. Unele dintre conexiunile neuronale se produc mai intens, altele nu se mai produc deloc. Cu cat bem mai mult, cu atat efectele sunt mai importante.

A doua zi dupa o noapte de petrecere, ficatul incearca sa elimine toxinele si reziduurile rezultate in urma consumului de alcool si de tutun. In acest scop, medicii sustin ca ficatul consuma foarte multa apa, mare parte din aceasta provenind din creier, care este alcatuit in proportie de 70% din apa.

Atat apa, cat si saruri minerale esentiale sunt extrase din creier, ceea ce provoaca o durere puternica de cap, principala manifestare a mahmurelii, spun specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*