Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de sanatos este orezul red yeast

Orezul reprezinta un aliment foarte util pentru sanatatea corpului uman. Orezul de tip fermentat cu monascus purpeus, denumit in zilele noastre „red yeast” s-a folosit inca din China antica pentru scopuri medicinale, dar si pentru bucatarie.

Vechii medici chinezi din timpul dinastiei Ming au dat cateva indicatii precise despre folosirea acestui preparat pentru imbunatatirea circulatiei sangelui, afectiuni ale inimii si probleme digestive.

Orez red yeast

Orez red yeast

Orezul Red Yeast pentru cancer

Este vorba despre o serie de scriei care apar in Tratatul de medicina din anul 1590, scris de Li Shih-Chun. O cercetare, citata de BBC, realizata la Thomas Jefferson din Philadelphia, arata ca acest orez red yeast poate diminua cu peste 60% rata de decese provocate de cancer. In plus, acest orez este bun si pentru decesele cauzate de maladii cardiace.

Orezul Red Yeast pentru infarct

In anul 2013 a fost realizat in China un studiu pe circa 5.000 de pacienti cu maladii cardiace. Acestia aveau varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani si au fost monitorizati timp de cinci ani. In contextul cercetarii, medicii au observat o diminuare a riscului de infarct cu 45%.

Orez Red Yeast – colesterol

O alta cercetare care a fost realizata in 1999 si publicata in Jurnalul American de Nutritie Clinica a indicat faptul ca tratamentul cu orez fermentat, tinut pentru o perioada de 60 de zile poate sa diminueze nivelurile plasmatice ale colesterolului cu 23%, trigliceridele cu 36,5%, iar colesterolul de tip HDL se va majora cu circa 19,6%.

Potrivit BBC, expertii sustin ca aceste rezultate depasesc posibilitatea de a diminua colesterolul prin alimentatie adecvata, respectiv printr-un aport diminuat de grasimi animale. Substanta continuta de acest preparat, denumita lovastatin nu are efecte secundare, iar singurele contraindicatii sunt pentru femeile gravide sau cele care alapteaza, sustin specialistii.

Acest orez fermentat reprezinta un antibiotic eficient, datorita unei substante denumita monascidina!

Pana in acest moment, in industria de farmacie au fost create mai multe medicamente de sinteza care incearca sa copieze Red Yeast si care sunt prescrise in mod curent de catre medici.

Potrivit BBC, aceste medicamente pot avea efecte secundare uneori foarte serioase, cum ar fi dereglarea ficatului, diabet, crearea starii de dependenta cu necesitatea de a mari dozajul.

Acest tip de orez este foarte eficient in combaterea colesterolului, asa incat autoritatile din domeniul medicamentelor din SUA nu stiu daca nu cumva ar fi bine sa catalogheze orezul fermentat cu Monascus purpureus in domeniul suplimentelor alimentare.

Ca urmare a unei substante denumita monascidina, acest orez fermentat reprezinta un antibiotic eficient. El se poate folosi cu succes impotriva unor microorganisme precum Bacillus, Streptococcus, Pseudomonas, Listeria, Staphylococcus.

Cum se prepara

Daca te intereseaza sa prepari un astfel de orez, va trebui mai intai sa il fierbi, apoi sa il lasi pentru 72 de ore la fermentat, cu drojdie de monascus, pe care o gasiti in magazinele naturiste. In timpul fermentarii acesta va capata o culoare rosie, iar cand se finalizeaza procesul, se poate consuma ca atare, sau se poate utiliza in combinatie cu diverse alte preparate culinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*