Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Rejuvelac, bautura probiotica cu efecte benefice asupra corpului tau

Una din bauturile cu efecte digestive uimitoare este cea denumita Rejuvelac, care este realizata din cereale germinate si apa, bogata in enzime.

Aceasta bautura a fost descoperita de expertul Ann Wigmore, pionier al curentului raw food. Chimistii care au analizat si studiat bautura, acest lichid fermentat, usor de digerat spun ca acesta este foarte bogat in enzime care ajuta la digestie, are 8 vitamine din complexul de vitamine B, vitamina E si K, proteine, carbohidrati, dextrine, fosfati si amilaze, contine foarte multe bacterii benefice sanatatii tractului intestinal.

Rejuvelac

Rejuvelac

Expertii spun ca aceasta bautura trebuie sa fie consumata gradual, cate o jumatate de pahar pe zi, lasand timp corpului aproximativ doua saptamani pentru acomodare.

Ingrediente Rejuvelac

Pentru a va prepara bautura Rejuvelac, aveti nevoie de:

  1. un sfert de cana de grau moale,
  2. 3 cani apa de de izvor,
  3. un borcan de 1 litru,
  4. o plasa, panza subtire si elastic rezistent.

Rejuvelac – Mod de preparare

Trebuie sa alegeti cu grija boabele si sa aruncati impuritatile. Spalati-le sub jet de apa. Puneti aceste boabe la inmuiat intr-un borcan de minim 500 ml si lasati-le timp de zece ore intr-un loc racoros.

Apoi, fixati plasa la gura borcanului, legata cu un elastic si lasati graul la germinat in borcan. Va trebui sa asteptati circa 72 de ore pana ce acesta va incolti. In plus, in fiecare zi din acest interval este necesar sa clatiti boabele cu apa rece si sa le scurgeti bine de 2 ori/zi.

Expertii spun ca nu este bine sa va preparati o astfel de bautura atunci cand este foarte cald daca nu ai o pivnita sau un loc mai racoros, deoarece nu veti avea succes.

Acest lichid probiotic obtinut se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani, intr-o sticla sau borcan din sticla, cu capac etans!

Imediat dupa trecerea celor 3 zile, este bine sa clatiti graul germinat si sa il puneti in blender impreuna cu 3 cani de apa. Porniti blenderul timp de cateva secunde pentru omogenizare. Rasturnati acest amestec intr-un borcan de 1l si completati cu apa pana la nivelul de sus, apoi puneti o panza fina deasupra, leagati-o cu un elastic si duceti borcanul intr-un loc racoros si linistit.

Asteaptati incubarea 2-5 zile, amestecand obligatoriu de 2 ori/zi.

Atunci cand este gata, lichidul este usor tulbure, miroase a acru, iar cu cat temperatura ambientului este mai joasa, cu atat va avea un miros spre limonada. Boabele ramase in borcan pot sa mai produca inca o transa de Rejuvelac, insa timpul de fermentare va fi mai scurt, de maxim 2 zile.

Trebuie spus ca acest lichid probiotic obtinut se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani, intr-o sticla sau borcan din sticla, cu capac etans. Totusi, ca in orice fel de proces de fermentare, in cazul in care igiena a fost precara, temperatura ambientala prea mare sau altceva nu a functionat bine, bacteriile de putrefactie pot popula produsul.

In cazul in care lichidul miroase urat, este roz sau nu are nici un gust, are gust rau, aruncati-l. Trebuie sa tineti cont de faptul ca daca veti abandona borcanul intr-un loc retras, fara a-l verifica se poate compromite rezultatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*