Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Unde poate duce renuntarea intempestiva la fumat?

In intreaga lume exista foarte multi fumatori, iar acest viciu duce la decesul a milioane de oameni la nivel global. O cercetare realizata in SUA a evidentiat o conexiune importanta in renuntarea brusca la tabagism si diagnosticarea cu o forma de cancer pulmonar.

Renuntarea brusca la fumat

Renuntarea brusca la fumat

Potrivit Care2.com, expertii din SUA au observant ca multi pacienti cu cancer pulmonar au au intrerupt acest viciu la un interval de timp inainte de diagnostic, fara sa asocieze si alte simptome.

Cercetarea a fost facuta pe 115 pacienti cu cancer pulmonar, fumatori cronici. Dintre acestia, cam jumatate au renuntat la fumat inaintea diagnosticului, iar numai 6 au asociat si alte simptome inaintea diagnosticului.

Timpul mediu intre renuntarea la fumat si aparitia cancerului a fost de 2,7 ani

Savantii americani au observat ca cei care au renuntat au avut, in acel moment, un nivel al dependentei de nicotina ca si cei care au continuat sa fumeze. In plus, 3 din 10 pacienti nu au resimtit niciun simptom al sevrajului nicotinic, asa ca nu au depus niciun efort sa renunte la fumat.

Expertii au mai concluzionat ca timpul mediu de la renuntarea la fumat si diagnosticul de cancer pulmonar a fost de 2,7 ani. Renuntarea spontana la fumat poate fi un simptom preliminar al cancerului pulmonar, iar specialistii sunt de parere ca motivul ar fi secretia tumorala a unei substante care interfereaza cu dependenta de nicotina.

Studiul a fost realizat la centrul medical american Philadelphia Veterans Affairs si a fost publicat in Journal of Thoracic Oncology, publicatia oficiala a Asociatiei pentru Studiul Cancerului Pulmonar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*