Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de nocive sunt tigarile Slim?

Comisia Europeana si-a propus sa interzica tigarile slim din cauza toxicitatii acestora si a faptului ca sunt consumate mai ales de catre adolescente. Medicii avertizeaza ca tinerii sunt principalii vizati de a se imbolnavi de cancer, ca urmare a faptului ca fumeaza astfel de tigarete.

Tigarile slim sunt mai periculoase

Tigarile slim sunt mai periculoase

Potrivit unor studii, in acest moment, tigarile de tip slim sunt preferate mai ales de femei si de fumatorii ocazionali. Specialistii atrag atentia ca mentolul are efect anestezic. Cei care le fumeaza nu mai simt gustul de tutun, ci un gust familiar de guma sau bomboane.

Expertii spun ca prin faptul ca este indepartata senzatia neplacuta pe care o simt unii fumatori cand trag in piept, consumatorul inhaleaza fara restrictii.

De ce sunt mai periculoase tigarile slim?

Fumul ajunge mai adanc in plamani, iar fumatorul face o forma de cancer cu o evolutie foarte rapida.

Conform unei cercetari, reprezentantele sexului frumos care fumeaza tigari mentolate au un risc de accident vascular cerebral de trei ori mai mare decat cele care prefera tigarile normale.

Numarul cancerelor de plamani in randul femeilor a crescut in UE

Un studiu publicat in „Archives of Internal Medicine” indica faptul ca tigarile mentolate cresc pulsul in medie cu 48%, pe cand cele fara arome, cu numai 18%. Circa 50% dintre tineri sunt convinsi ca, daca tigarile sunt mai subtiri, sunt si mai putin nocive, iar 6% din fumatori cred ca nu patesc nimic, daca se limiteaza la tigari cu mentol.

Medicii spun ca acest aspect nu este adevarat, mai ales ca tigarile slim pot contine aceeasi cantitate de gudron ca cele mai tari tigari clasice.

Incidenta cancerului la femei in Uniunea Europeana s-a majorat de la 8 cazuri la 100.000 de locuitori, in anul 2000, la aproape 16 cazuri, in 2012. Si la capitolul mortalitate prin cancer pulmonar situatia este ingrijoratoare: de la o rata de 6,5 cazuri la 100.000 de locuitori, s-a ajuns in 2012, la 17 cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*