Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vitamine si minerale in plantele medicinale

Vitamina D

Esentiala pentru absorbtia calciului si fosforului, vitamina D este foarte importanta pentru sistemul osos. Ajuta la buna functionare a glandei tiroide, previne cancerul si creste imunitatea organismului.

Vitamine plante medicinale

Vitamine plante medicinale

Coada calului, lucerna, urzica si patrunjelul sunt cele mai sigure surse de vitamina D.

Vitamina E

De asemenea, vitamina E joaca rol de antioxidant, previne cancerul si afectiunile cardiovasculare. Este foarte importanta in prevenirea deteriorarii celulare si ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Sursele medicinale sunt papadia, urzicile, zmeura, trandafirii si lucerna.

Expertii mai sunt de parere ca pentru un suport foarte bun pentru intarirea structurii osoase, a danturii si a ritmului cardiac este recomandat calciul. Acesta are rolul de a preveni crampele musculare si poate fi preluat din ardeiul rosu, musetel, cicoare, lamaie, menta, patlagina, violete sau ovaz.

Cromul

Cromul este vital pentru sintetizarea glucozei si a metabolismului colesterolului, grasimilor si proteinelor, mentine un nivel normal al tensiunii arteriale, dar si al glicemiei. Poate fi preluat din coada calului, lemnul dulce, trifoi, coada soricelului.

Cuprul

Trebuie sa stiti ca un alt mineral – cuprul – are proprietatea de a transforma fierul din alimentatie in hemoglobina. Este foarte important pentru oasele sanatoase si articulatii, iar cea mai bogata sursa medicinala de cupru este coada calului.

Fierul

In plus, trebuie spus ca fierul este esential pentru metabolism.

Carentele acesei minerale conduc la anemii, iar pentru prevenirea lor cele mai potrivita plante medicinale sunt uva ursi, musetelul, cicoarea, fenelul, coada calului, lamaia, lemnul dulce sau algele.

Magneziul

Magneziul previne deteriorarea tesuturilor si este un bun tratament impotriva pietrelor la rinichi. Poate fi preluat din ovaz, zmeura, menta, musetel, lucerna, salvie sau lemn dulce.

Pagina precedentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*