Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vitaminele cu efect antipoluant

Expertii spun ca aerul murdar si poluat este un rau major pentru fiecare dintre noi. Mediul poluat in care traim este cauza principala pentru cresterea numarului accidentelor vasculare cerebrale, la adulti, si a numarului afectunilor pulmonare grave, la copii si adulti.

Ei ne anunta ca solutia o reprezinta vitaminele cu efect antipoluant. Iata care sunt acestea:

Vitamine cu efect antipoluant

Vitamine cu efect antipoluant

Omega-3 si uleiurile de peste

Omega-3 si uleiurile de peste au capacitatea de a combate efectele nocive ale aerului poluat asupra organelor.

In cadrul unui studiu ale carui concluzii au fost publicate de Environmental Health Perspectives s-au administrat unui grup format din 29 de persoane sanatoase, de varsta mijlocie, fie omega-3, fie suplimente de ulei de peste sau un placebo, din ulei de masline.

La circa 4 saptamani, subiectii au fost testati prin supunerea lor la noxe, in camere inchise. Nivelul de noxe era similar cu cel din mediu urban.

Acest grup a fost supus unor analize de sange inainte si dupa expunere. Persoanele care au primit suplimente de ulei de peste au prezentat cele mai mici daune la nivel cardiovascular, pulmonar si cerebral, comparativ cu persoanele care au primit ulei de masline.

Aceleasi efecte benefice au fost constatate si in cazul celor care au primit omega-3.

Potrivit expertilor, efectele benefice ale administrarii de omega 3 si a uleiului de peste au fost remarcate si in cazul fumatorilor si a celor care sufera de boli cronice de inima.

In plus, participantii la acest studiu au primit trei grame de ulei de peste pe zi, timp de patru saptamani, doza fiind considerata una medie.

Eficienta uleiului de peste este data de acizii grasi EPA si DHA, doza ideala fiind de 410 miligrame de EPA si 274 de miligrame de DHA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*