Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Consumul de must – Atentie

Mustul este o bautura foarte indragita, care se consuma in perioada toamnei si care se obtine din struguri. Este considerat deseori un adevarat panaceu al tineretii, avand calitati antioxidante, ajutand creierul sa intretina memoria intr-o stare cat mai buna si ajutandu-va sa combateti probleme precum constipatia.

Must - contraindicatii

Must – contraindicatii

Ce contine mustul

Aceasta bautura de toamna contine mai multe vitamine, printre care se afla A, B1, B2 si C. In plus, mustul reprezinta o sursa adecvata de minerale, dar si de substante necesare corpului uman, cum ar fi: zinc, potasiu, calciu si magneziu.

Specialistii sunt de parere ca mustul obtinut din struguri rosii este mai bun decat cel alb ca urmare a continutului mai mare de vitamine si minerale.

Pe de alta parte, studiile arata ca strugurii rosii si negri au in compozitia lor mai mult resveratrol, o substanta care are capacitatea de a diminua semnificativ nivelul colesterolului „rau” si previne bolile de inima.

Mustul – Contraindicatii

Cu toate aceste beneficii, mustul are si cateva aspecte mai putin placute. De exemplu, continutul sau destul de mare de zahar, de pana la 280 de grame per litru, care va poate face ceva dificultati daca cumva vreti sa slabiti. Prin urmare, in cazul in care aceasta bautura este consumata in cantitati mari, poate cauza ingrasarea organismului si va poate face probleme.

Mustul ar trebui sa fie evitat de persoanele care sufera de anemie, deoarece poate diminua nivelul de fier din organism!

Mustul care se obtine traditional, prin stoarcerea strugurilor isi pastreaza numai o parte din vitamine si minerale. In cazul in care prin stoarcere, eliminam coaja si cea mai mare parte a substantelor biologic active din struguri si ramane numai apa si destul de mult zahar.

Conform specialistilor, in cazul in care insa punem strugurii in mixer, mustul astfel obtinut pastreaza vitaminele si mineralele din strugurii proaspeti. Recomandarea acestora este aceea de a sta departe de must si diabeticii, de pilda. Acestia trebuie sa il evite sau macar sa il consume in cantitati foarte mici.

De asemenea, mustul nu este bine sa fie consumat de persoanele care sufera de anemie, pentru ca poate diminua nivelul de fier din organism.

Exista cercetari care arata ca exista o conexiune intre consumul de must si acnee, pe care o agraveaza. In plus, aceasta bautura poate determina dificultati daca va urcati la volanul masinii, in functie de gradul de fermentare al acestei bauturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*