Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat zahar ar trebui sa consumam?

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda injumatatirea cantitatii de zahar consumate zilnic.

Cantitatea zilnica de zahar

Cantitatea zilnica de zahar

Expertii ne avertizeaza ca aportul de zahar ar trebui sa fie sub 10% din totalul caloriilor ingerate intr-o zi, mai exact 5%, informeaza BBC.

Aceste recomandari fac referire la toate sursele de zahar adaugate in mancare, la fel ca si la cele prezente in mod natural in miere, siropuri, sucuri si concentrate de fructe.

Potrivit sursei citate, recomandarea expertilor, potrivit careia zaharul ar trebui sa reprezinte 10% din caloriile consumate intr-o zi a fost elaborata in 2002.

Acest procent este insa prea ridicat, sustin unii nutritionisti, ceea ce explica si cresterea numarului persoanelor obeze in lume.

„Este o tragedie ca a fost nevoie sa treaca 10 ani pentru ca Organizatia Mondiala a Sanatatii sa schimbe recomandarile in ceea ce priveste consumul de zahar”, afirma nutritionistul Katharine Jenner.

Noul ghid al OMS are la baza dovezile stiintifice in ceea ce priveste impactul zaharului asupra sanatatii, cum af fi aparitia cariilor si a obezitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*