Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Esti trist? Ai o memorie mult mai buna. Afla de ce!

Oamenii tristi reusesc mai bine sa memoreze fetele noi, in comparatie cu cei veseli, dupa cum arata un studiu recent.

Memoria si tristetea

Memoria si tristetea

Cu toate ca cercetarile trecute aratau ca supararea afecteaza multe functii cognitive, precum gandirea abstracta si amintirea unor cuvinte, memoria vizuala este imbunatatita.

Expertii i-au pus pe studenti sa asculte diverse genuri de muzica, astfel incat sa aiba diverse stari de spirit, apoi sa recunoasca persoane pe care le vazusera in poze.

Circa 88 de oameni au fost studiati, acestora fiindu-le aratate 32 de fete bucuroase, triste sau cu expresie neutra. Apoi le-au fost aratate alte 63 de fotografii si li s-a cerut sa le identifice pe cele initiale.

Voluntarii cei mai tristi au obtinut cele mai bune rezultate.

Inca 2 studii asemanatoare au avut loc, unul care s-a terminat cu aceeasi concluzie si altul care nu a aratat o diferenta clara in acest sens.

Specialistii spun ca oamenii tristi sunt mai predipusi la o gandire complexa si mai adanca, in timp ce aceia fericiti sunt putin mai aerieni, de unde poate veni diferenta de memorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*