Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Inghetata da dependenta. Cum este posibil?

Oamenii de stiinta au descoperit recent ca banala inghetata actioneaza ca un drog la nivelul creierului, iar placerea pe care o simt cei care mananca inghetata induce dependenta.

Daca sunteti amatori de inghetata, atunci cu siguranta cunoasteti senzatia de a manca incontinuu, asta deoarece cu cat mananca mai mult un amator de acest desert, cu atat va simti o pofta mai mare.

Inghetata da dependenta

Inghetata da dependenta

Potrivit specialistilor, creierul este activat insuficient in zona implicata in „circuitul recompensei”, ceea ce duce la pofta continua.

Cercetarea a fost realizata pe un grup de 150 de studenti sanatosi, cu greutatea normala.

Tinerii au spus medicilor care i-au monitorizat cateva date despre obiceiurile lor alimentare si in special la consumul de inghetata.

In cadrul testelor, subiectii nu au mancat nimic cu cinci ore inaintea experimentului, iar la test fiecare a baut cate o gura de milk-shake si o bautura fara gust.

Ce presupune „circuitul recompensei”?

Expertii ne anunta ca rezultatul a fost ca cei care mancau inghetata in mod regulat au dorit mai multa, tocmai pentru ca erau obisnuiti cu acest obicei.

Astfel, s-a constatat ca asa-numitul „circuit al recompensei” din creier nu s-a activat la fel de bine ca la ceilalti subiecti, pentru ca, pentru a ajunge la acelasi nivel de placere, ei aveau nevoie de o cantitate mult mai mare de inghetata fata de ceilalti.

Aceasta cercetare a fost realizatat de catre o echipa de specialistidin cadrul Oregon State University, SUA, si a vizat comportamentul consumatorilor de inghetata, sortimentul milk-shake de ciocolata. Oamenii de stiinta au studiat activitatea cerebrala a subiectilor.

Potrivit expertilor, acest tip de activitate cerebrala, si anume „circuitul recompensei„, sta la baza intelegerii comportamentelor de alimentatie excesiva, care duce la obezitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*