Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alcoolul schimba structura ADN-ului. Care sunt consecintele?

Consumul de alcool reprezinta un fenomen ingrijorator, care provoaca tot mai multe probleme la nivel global, mai ales in randul tinerilor.

Cercetatorii din cadrul Institutului National pentru Abuzul de Alcool si Alcoolism din SUA au descoperit mecanismul prin care consumul excesiv de alcool duce la aparitia celulelor canceroase.

Alcoolul si ADN-ul

Alcoolul si ADN-ul

Coordonatorul unui studiu realizat de savantii de la acest Institut din SUA, medicul Philip J. Brooks si echipa sa au aflat ca, in momentul cand este metabolizat de organism, alcoolul determina modificari importante la nivelul ADN-ului.

Acetaldehida, substanta care cauzeaza cancerul

In plus, savantii au observat ca alcoolul poate provoca si anumite mutatii cromozomiale asociate cu aparitia mai multor tipuri de cancer, la barbatii si femeile care il consuma in exces.

Specialistii atrag atentia ca vinovat de acest efect este principalul produs metabolic al alcoolului, o substanta numita acetaldehida.

Aceasta substanta poate provoca mai ales cancer esofagian. Potrivit studiului mentionat, aceste probleme apar in momentul cand o persoana consuma mai mult de un pahar de vin sau de 50 ml de tarie pe zi, asa ca este bine sa va limitati la aceasta cantitate de alcool, zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*