Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Unde poate duce consumul excesiv de carne?

Majoritatea oamenilor consuma zilnic carne pentru ca organismul are nevoie de proteine. Nutritionistii sustin ca proteinele se pot obtine si din alte surse precum ar fi ouale, tofu, ciupercile, laptele, soia, semintele, alunele sau cerealele.

Expertii spun ca proteinele de origine animala din carnuri, oua, lactate sunt cele mai bune pentru ca contin toti cei 9 aminoacizi esentiali, pe care care corpul uman nu ii poate produce de la sine.

Consumul excesiv de carne

Consumul excesiv de carne

Proteinele vegetale din seminte, cereale, legume contin doar 8 aminoacizi, cu exceptia proteinei extrase din soia, care ii are pe toti 9. Totusi, consumul exagerat de proteine animale este mai periculos decat fumatul, potrivit unui studiu american.

In cazul care fac abuz de proteine, riscul de cancer si diabet creste in acest caz de patru ori, scrie americanexpress.com. Potrivit acestui studiu, excesul de branza, carne si produse lactate mareste de patru ori riscul de cancer la persoanele de la 50 la 65 de ani.

Riscul de cancer se majoreaza de 4 ori, daca aveti o alimentatie bogata in proteine

Avantajele regimului bogat in proteine sunt laudate de unii, ca Pierre Dukan, fiind puse la indoiala de altii. Excesul de carne rosie este contraindicat, prezentand riscuri crescute pentru sanatate.

Studiul american merge mai departe, afirmand ca o alimentatie bogata in carne, oua si produse lactate ar fi mai periculoasa decat fumatul. Cercetarea, aparuta in revista americana Cell Metabolism, a avut in vedere comportamentul alimentar a 6.000 de adulti de peste 50 de ani timp de aproape doua decenii.

Cei care au avut o alimentatie bogata in proteine prezentau un risc de patru ori mai mare sa faca diabet sau diferite forme de cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*