Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Diete de slabit cu putine calorii

O dieta de slabit cu putine calorii nu doar un plan simplu de a pierde in greutate, ci o dieta de slabit speciala care iti inlocuieste toate mesele cu formule preparate, adeseori formate din lichide.

O dieta de slabit foarte slaba in calorii poate fi folosita pe o perioada scurta de timp, pentru a slabi in mod rapid in greutate, aceasta fiind folosita mai ales de catre persoanele obeze. Aceasta dieta de slabit necesita sa fii in contact permanent cu doctorul tau si, de obicei, este combinata cu alte metode de a pierde in greutate.

Dieta de slabit cu putine calorii

Dieta de slabit cu putine calorii

Ce este o dieta de slabit cu putine calorii

Ea este o dieta de slabit speciala, care ofera, de cele mai multe ori, maximum 800 de calorii pe zi. Se folosesc formule comerciale, de obicei fiind formate din lichide (shake-uri), supe sau batoane nutritive, care iti inlocuiesc toate mesele. Aceste formule nu sunt aceleasi ca inlocuitorii pe care ii gasesti la supermarketuri sau farmacii, deoarece sunt destinate a inlocui maximum 1 – 2 mese pe zi.

In functie de mai multi facotri, adultii sanatosi au nevoie de o cantitate diferita de calorii pentru a isi atinge aportul caloric de care au nevoie intr-o zi. Standardul international este de 2000 de calorii, iar aceste tipuri de diete de slabit ofera o valoare mult mai mica decat aceasta. Totusi, aceste diete de slabit foarte slabe in calorii sunt bune pentru cei foarte obezi, fiind un start foarte bun in lupta pe care ei o au contra greutatii.

Formulele acestor diete de slabit sunt concepute sa ofere toti nutrientii de care ai nevoie, in timp ce te ajuta, totodata, sa pierzi in greutate. Cu toate acestea, acest tip de dieta de slabit nu ar trebui sa fie folosit pe o perioada lunga de timp – de obicei, 12 saptamani (maximum).

Diete cu putine calorii – Recomandari

Majoritatea persoanelor care trebuie sa piarda in gruetate nu folosesc o dieta de slabit foarte slaba in calorii. Pentru multi dintre ei, un plan de 1500 de calorii pe zi este ceea ce necesita pentru a putea scapa de kilogramele in plus. Chiar daca acele de slabit foarte slabe in calorii promoveaza o pierdere rapid in greutate printre persoanele care sufera de obezitate, este necesar ca un medic sa evalueze situatie individului, ca sa nu apara alte probleme grave de sanatate.

In general, aceste diete de slabit nu sunt recomandate pentru copii. In foarte putine cazuri, este posibil sa fie tratati adolescenti cu ea, pentru a putea scapa de obezitate. Totusi, printre persoanele care se afla la sfarsitul varstei a 2-a, nu se stie daca dietele de slabit slabe in calorii au vreun efect.

Diete cu putine calorii – Beneficii

O astfel de dieta de slabit te poate ajuta sa pierzi chiar si 1.5 – 2.5 kilograme pe saptamana. Acest lucru poate duce la un total de 30 de kg la sfarsitul celor 12 saptamani. O astfel de pierdere in greutate poate imbunatati conditiile medicale legate de obezitate, inclusiv diabet, hipertensiune si un nivelul de colesterol.

Pierderea rapida experimentata cu ajutorul unei diete de slabit de acest gen poate fi extrem de motivanta. Pacientii care participa intr-un astfel de program (sa includa si exercitii fizice), pot sa piarda pana la 25% din greutatea initiala, in primele 3 – 6 luni (dupa cele 12 saptamani se adopta un alt tip de dieta de slabit). Acestia pot mentine o pierdere in greutate de 5% dupa 4 ani, daca adopta un stil de viat sanata si obiceiuri regulate legate de exercitii fizice.

Diete cu putine calorii – Riscuri

Doctorii trebuie sa monitorizeze acesti pacienti, in mod regulat – ideal ar fi o data pe saptamana – pentru a fi siguri ca nu acestia nu vor trece prin experienta unor efecte secundare.

Mai mult decat atat, pacientii care urmeaza o dieta de slabit foarte slaba in calorii raporteaza efecte secundare precum oboseala, constipare, stari de greata sau diaree. Aceste conditii se vor imbunatati, adeseori, de la sine, si rareori se renunta la dieta de slabit din cauza acestor simptome.

Totusi, cel mai comun si serios efect secundar este reprezentat de calculii biliari, acestia dezvoltandu-se, adeseori, la persoanele obeze, in special la femei. Dar, din fericire, exista unele medicamente ce pot preveni calculii biliari, atunci cand are loc o pierdere rapida in greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*