Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Crema care poate distruge cancerul de piele

Savantii din Italia, de la Univeristatea din Roma au reusit ca in urma unor studii complexe sa puna bazele unei creme care poate sa distruga anumite tumori maligne. Potrivit Care2.com, cercetatorii italieni au creat o crema radioactiva care distruge tumorile pielii, actioneaza rapid si nu lasa cicatrice, spre deosebire de procedurile clasice utilizate.

Crema pentru cancer de piele

Crema pentru cancer de piele

Confom opiniei savantiloir italieni, acest produs care contine un izotop radioactiv, Rhenium-188 a fost deja testat pe cateva sute de italieni.

Trebuie spus ca acest tratament este indicat celor care sufera de carcinom bazocelular si carcinom scuamos, insa nu si celor care au melanom malign, forma cea mai grava de cancer de piele, cu cea mai mare rata de mortalitate. Medicii spun ca cele doua tipuri de cancer sunt tratate in mod obisnuit cu ajutorul interventiei chirurgicale, prin extirparea tesutului lezat.

Dezavantaje

Totusi, exista si dezavantaje ale acestei interventii. Unul dintre acestea este acela ca lasa cicatrice, mai ales daca tumoarea are dimensiuni mari. Prin urmare, noul tratament revolutioneaza prin faptul ca nu este dureros si nu lasa cicatrice. Tratamentul presupune aplicarea unei folii chirurgicale in jurul tumorii si apoi acoperirea foliei cu crema radioactiva.

Aceasta crema este indepartata dupa doua ore, timp in care se intareste, capatand aspectul unei cruste. Medicii din Italia au concluzionat ca motivul pentru care tratamentul nu lasa urme, este ca radiatiile stimuleaza regenerarea celulelor cutanate.

Cercetarea a inidcat faptul ca 8,5 din 10 dintre pacienti s-au vindecat dupa numai o sedinta, iar restul pana la 95%, dupa trei sedinte.

Ce este melanomul malign?

Melanomul malign reprezinta o tumora de piele formata din celulele pigmentare, adica din melanocite, care se poate dezvolta prin transformarea unei alunite preexistente traumatizata frecvent, expusa la soare sau poate chiar aparea din senin.

S-a constatat statistic ca in familiile in care a existat un caz de melanom riscul aparitiei la un alt membru al familiei este mare.

Medicii recomanda controlul periodic al pielii si verificarea diascopica a alunitelor cel putin o data pe an. Persoana la care se ridica suspiciunea de melanom trebuie sa se opereze de urgenta, interventia chirurgicala fiind salvatoare daca este facuta in stadiile precoce de boala.

Marginea de siguranta oncologica recomandata de numeroase studii statistice variaza intre 1 si 2 cm in jurul leziunii. In cazul melanomului malign nu se recomanda alte tratamente ca radioterapia, iar chimioterapia nu s-a dovedit benefica. In stadiile II si III de boala se adauga tratamentul cu Interferon, sustin medicii.

Interventia de tip chirurgical este singura care poate oferi pacientului sansa de vindecare in fata unuia dintre cele mai agresive forme de cancer, melanomul.Trebuie sa stiti ca orice modificare de culoare, textura, volum, suprafata a unei alunite. Daca identificati oricare din aceste semne pe piele, solicitati o consultatie de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*