Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la continutul de sare din produsele de tip fast-food

Un studiu realizat la nivel international a evidentiat faptul ca un meniu de fast-food pentru copii variaza, din punct de vedere al continutului de sare, in functie de tara. Potrivit Health24.com, un meniu KFC pentru copii, in Costa Rica, contine cu 18 lingurite mai multa sare decat unul similar din Marea Britanie, atrage atentia World Action on Salt and Health (Wash).

Expertii organizatiei au analizat cantitatea de sare din meniurile pentru copii din 37 de tari. Specialistii au tras concluzia ca 8 din 10 aveau un continut de sare de peste un gram. Asta se intampla, in contextul in care se recomanda ca un copil cu varsta de trei pana la 6 ani sa nu consume mai mult de trei grame de sare pe zi.

Sarea din produsele fast food

Sarea din produsele fast food

In plus, copiii cu varste de sapte pana la 10 ani nu ar trebui sa depaseasca cinci grame de sare pe zi. Nutritionistii sunt de parere ca peste aceasta varsta, se recomanda sa nu se depaseasca sase grame de sare pe zi.

Cercetarea mai arata faptul ca meniurile care prezinta cel mai mare continut de sare se comercializeaza in Costa Rica, la KFC, acolo unde continutul este de 5,34 de grame pe portie.

De asemenea, s-a observat ca este destul de consistent si continutul de sare si in restaurantele la McDonald’s in Turcia, acolo unde un meniu pentru copii are 2,4 grame de sare. Totusi, Marea Britanie sta mai bine decat alte multe tari, aici un meniu de la Burger King avand 1,06 grame de sare.

In plus, alimentele destinate copiilor, comercializate in lantul Subway, au un gram de sare fata de cele vandute in Finlanda, cu 2,54 de grame de sare, sau Germania -1,5 grame.

Ce spune un raport al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA asupra cantitatilor de sare continute in alimente din magazine?

De asemenea, un meniu Happy Meal Chicken McNuggets de la McDonald’s, in Marea Britanie, are 0,78 de grame, cea mai mica dintre concentratiile masurate. Organizatia WASH mai arata ca a obisnui copiii cu sarea este extrem de periculos. Asta se poate traduce pe viitor, in obtinerea unor probleme de sanatate, o tensiune mare, ce poate duce la atacuri vasculare cerebrale si probleme cardiace.

Pe de alta parte, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA a dat publicitatii un raport asupra cantitatilor de sare continute in alimente din magazine, cum sunt pizza, mancarurile gatite preambalate sau mezelurile, conform worldreportnow.com. Specialistii sunt de parere ca in clipa cand se consuma o cantitate excesiva de sare, aceasta poate genera probleme serioase de sanatate, iar excesul de sare poate favoriza chiar aparitia dementei.

Potrivit expertilor de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, peste jumatate dintre alimentele preambalate din comert depaseau prescriptiile Administratiei pentru Alimente si Medicamente, FDA – Food and Drug Administration din SUA privind continutul de sare.

Cercetarea a aratat faptul ca 7 din 10 dintre produse, incluzand pizza si amestecurile de produse cu paste fainoase sau cu carne depaseau nivelul de sodiu prescris de FDA. Cercetatorii au identificat unele alimente care corespundeau indrumarilor FDA, precum gustarile, painea si branzeturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*