Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Creierul femeilor imbatraneste mai rapid decat cel al barbatilor. Iata de ce

Creierul femeilor imbatraneste mai repede decat cel al barbatilor, potrivit unor observatii ale oamenilor de stiinta.

Expertii au observat ca anumite gene devin mai active sau mai lente pe parcursul imbatranirii oamenilor, insa in creierul uman, modificarile pot fi observate cu ajutorul moleculelor ARN (transcriptom), care pot indica activitatea genelor.

Creierul femeilor imbatraneste mai repede

Creierul femeilor imbatraneste mai repede

In urma unei cercetari, realizate pe transcriptomul a 55 de femei si barbati de varste diferite, savantii americani, condusi de Mehmet Somel, biolog la Universitatea din California, au depistat ca tiparul de activare si dezactivare a genelor, pe parcursul imbatranirii, se desfasoara mai repede in cazul femeilor.

Expertii au mai afirmat ca efectul observat era exact opusul la ceea ce se asteptau. Specialistul a mai anuntat ca echipa sa a pornit de la faptul ca femeile traiesc in medie mai mult decat barbatii, astfel ca se asteptau sa vada o imbatranire mai lenta a creierului acestora.

Potrivit specialistilor, aceasta descoperire se potriveste cu ceea ce se poate observa la persoanele de varsta a treia. „Organele unui individ nu imbatranesc toate in acelasi ritm”, a mai adaugat biologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*