Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Unde duce renuntarea la fumat

Potrivit unei cercetari realizate in Marea Britanie, efectul renuntarii la fumat este asemanator cu o cura de antidepresive. Se poate afirma ca fumatorii care se leapada de acest viciu, devin persoane mult mai fericite si mai pline de viata.

Renuntarea la fumat este un bine pe care si-l face cel care ia aceasta hotarare, conform unui studiu publicat in British Medical Journal (BMJ) si citat de Bbc.co.uk.

Conform cercetatorilor englezi care au participat studiul pe aceasta tema, lasatul de fumat este o cura mult mai eficienta decat cea cu antidepresive pentru tratamentul anxietatii sau al depresiei.

Renuntarea la fumat

Renuntarea la fumat

Fumatorii inclusi in acest studiu au fost dependenti de acest viciu.

In cadrul studiului, varsta medie a subiectilor a fost de 44 de ani iar media tigarilor fumate zilnic s-a situat in intervalul de 10-40 de tigari. Astfel, dintre cei care s-au oferit voluntari pentru aceasta cercetare, 48% au fost barbati iar 52% femei.

Persoanele care au reusit sa se lase de fumat prin diverse metode deja consacrate: guma de mestecat, plasturi si, mai nou, tigara electronica, s-au declarat mai putin deprimati, mai putin anxiosi, mai putin stresati si cu o viziune pozitiva asupra planurilor de viitor.

Totusi, inca nu s-a putut efectua si o evaluare psihologica amanuntita a acestora si mai ales asupra celor care s-au reapucat de fumat.

Fumatul cauzeaza cancer si impotenta

Coordonatoarea studiului, Gemma Taylor, de la Universitatea din Birmingham, si-a exprimat speranta ca rezultatele cercetarii vor risipi conceptia gresita ca fumatul ajuta la relaxare sau inlaturarea stresului.

Expertii sunt de parere ca fumatul este deja implicat in generarea mai multor afectiuni, cum ar cancerul sau impotenta, problemele cardiace sau circulatorii.

Potrivit cifrelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), fumatul ucide aproximativ 6 milioane de oameni pe an, un prag care va ajunge la 8 milioane in anul 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*