Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alga Chlorella, sursa mare de vitamine si minerale

Unul dintre alimentele care au o mare putere nutrititiva si care aduc corpului uman numeroase beneficii este cel denumit Chlorella. Acest aliment nu este foarte cunoscut, insa are o mare densitate nutritiva.

Alga denumita Chlorella este de fapt o sursa de vitamine si de minerale, avand si capacitatea de a majora detoxifierea organismului uman.

Chlorella, din punct de vedere nutritional contine circa 58% proteina vegetala completa si biodisponibila, fiind de asemenea, o adevarata sursa de clorofila. Contine multe vitamine A, C, E, K si reprezinta o sursa de vitamina D pentru corpul uman.

Chlorella

Chlorella

In plus, aceasta planta contine tot complexul de vitamine B, fiind o sursa de fier si zinc, precum si o sursa de magneziu, fosfor, calciu, precum si potasiu. Chlorella este o alga care contine mult beta caroten, luteina si polizaharide, precum si acizi grasi esentiali printre care acidul gamma linoleic (AGL). Potrivit expertilor citati de Health.com, aceasta alga este foarte bogata in in enzime si fitonutrienti.

Chlorella reprezinta un aliment puternic detoxifiant, insa trebuie sa o introduceti in mod treptat in dieta pentru a nu avea parte de simptomele unei detoxifieri excesive a corpului.

Care sunt actiunile algei chlorella?

Potrivit expertilor , aceasta alga reprezinta un stimulent imun, antitumoral, anticolitic, antiastmatic, antidiabetic, hipotensiv, antiulceros, echilibrant hormonal, previne infectiile, protejeaza corpul uman impotriva radiatiilor nocive, efect antioxidant, chelator al substantelor chimice si a metalelor grele din organism si laxativ.

Printre beneficiiale algei Chlorella se afla faptul ca aceasta planta majoreaza activitatea sistemului imunitar prin faptul ca poate produce interferon. In plus, ea poate stimula activitateai macrofagelor, a celulelor T si a factorului de necroza tumorala, ceea ce o face eficienta in tratamentul preventiv al cancerului, precum si a infectiilor bacteriene.

O cercetare efectuata in 1989 in Japonia la Universitatea Kanazawa arata faptul ca s-a observat un efect de crestere a imunitatii asupra soarecilor tratati cu chrolella, o anumita perioada de timp.

Chlorella poate sa ofere protectie corpului impotriva cancerului prin continutul sau bogat in carotenoide puternic antioxidante.

Ma multe studii recente ale cercetatorilor sud -coreeni, releva ca violaxantina si luteina din aceasta alga au calitati de inhibare a cresterii celulelor tumorale si de cresterea a apoptozei celulelor canceroase, conform datelor din Journal of Agricultural and Food Chemistry, publicate in anul 2008.

Aceasta alga are capacitatea de a majora longevitatea si de a reintineri corpul uman, ea continand un agent antiimbatranire numit CGF (Chrolella Growth Factor).

Acesta are rolul dea stimula cresterea, dezvoltarea si innoirea constanta a celulelor organismului uman. Specialistii sustin ca foarte valoros este si continutul in acizi nucleici ARN si ADN, care o face eficienta in procesele de reparatie celulara, crescand rata longevitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*