Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de multe beneficii aduce sanatatii genisteina

O noua cercetare a evidentiat faptul ca un derivat dintr-un aliment des folosit poate ajuta la tratarea infectiei cu HIV.

Specialistii sutin ca genisteina, un derivat din soia care are proprietatea de a impiedica virusul sa devina rezistent la medicamente.

Aceasta este concluzia care s-a desprins din studiul efectuat de catre cercetatorii de la George Mason University, Tulane University Health Sciences Center si National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Genisteina - proprietati

Genisteina – proprietati

Potrivit opiniei savantilor, genisteina in loc sa actioneze direct asupra virusului, poate sa interfereze cu procesul celular prin care virusul infecteaza celulele. Specialistii ne anunta ca acest aspect impiedica virusul sa devina rezistent la tratament.

“Totusi este prea devereme sa spunem, ca daca vom manca soia, vom scapa de HIV”, a declarta expertul YuntaoWu de la National Center for Biodefense and Infectious Diseases.

Genisteina ajuta femeile sa isi pastreze frumusetea

Pe de alta parte, un alt studiu a aratat faptul ca aceasta substanta prezenta in soia poate combate alta afectiune mortala-cancerul. Savantii din cadrul University of Arkansas au descoperit ca peptidele din soia pot stopa cancerul de plamani, de fica si de colon.

Potrivit specialistilor, genisteina continuta de boabele de soia pot reprezenta un bun ajutor pentru frumusetea tenului dar si pentru multe alte aspecte ale sanatatii organismului.

Trebuie spus ca genisteina, care este un hormon natural gasit in soia, stimuleaza, conform celor mai recente analize, productia de colagen care poate sa confere pielii rezistenta dar si elasticitate.

Alte studii efectuate la Universitatea Harvard in 2014, pe circa 2000 de femei cu varsta cuprinsa intre 50 si 65 de ani, arata faptul ca genisteina din boabele de soia este mult mai eficienta in cazul femeilor care trec prin perioada menopauzei.

Potrivit cercetatorilor care au luat parte la studiul mentionat, asta se intampla deoarece in perioada menopauzei, productia naturala de estrogen a organismului uman se diminueaza in mod simtitor.

Un raspuns pentru Cat de multe beneficii aduce sanatatii genisteina

  1. Iacob Marina Răspunde

    24 mai 2015 la 12:41

    Problema care intereseaza pe oricine estte in ce masura substantele benefice mentionate raman viabile dupa prepararea termica . Ar trebui mentionat in articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*