Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ceaiul de verbina trateaza migrenele

Verbina este o planta cu calitati medicinale care are cateva beneficii eficiente asupra unor boli ale corpului uman.

Inca din antichitate, aceasta planta a fost utilizata de persani, egipteni si romani. In zona tarii noastre, aceasta planta se mai numea si „spornic” sau „veronica”. Ea creste in multe zone ale lumii, care au clima subtropicala si temperata.

Migrene

Migrene

In vechime, romanii o numeau „iarba sacra” si isi impodobeau cu ea templele. Verbina este o planta care creste in locuri virane si in preajma asezarilor umane.

Potrivit expertilor, pentru scopuri terapeutice de la aceasta planta se recolteaza in timpul verii partea aeriana, adica tulpinele, frunzele si florile.

In vechime a fost utilizata pentru vindecarea durerilor de cap. In zilele noastre, expertii sustin ca aceasta planta are efecte deosebite pentru tratarea afectiunilor aparatului digestiv si a celor care apartin sistemului circulator.

In plus, verbina trateaza starile febrile si intoxicatiile, cand este consumata sub forma de ceai.

Verbina, buna pentru hipertensiunea arteriala

Mai trebuie sa stiti ca ceaiul preparat din frunzele de verbina trateaza insomniile, starile de nervozitate, oboseala fizica si psihica, stimuleaza metabolismul.

In plus, acest ceai trateaza migrenele, hipertensiunea arteriala si durerile de stomac. In acest sens, specialistii recomanda consumarea a cate o cana de ceai in fiecare zi, imediat dupa fiecare masa principala.

Expertii spun ca frunzele de verbina se pun la macerat timp de 8 ore in apa rece si apoi se poate folosi acest amestec pentru mamele tinere care au probleme cu lactatia, avand un rol de stimulare a acestei activitati, iar micutul se va alimenta astfel mai bine si mai eficient.

De asemenea, specialistii afirma ca pulberea obtinuta din frunzele uscate de verbina reprezinta un remediu excelent pentru tratarea insomniei, digestiei lente, a menstruatiei neregulate, a durerilor de cap si a hepatitei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*