Care sunt efectele unei cani de cacao bauta in fiecare seara?
Fiecare dintre noi stie gustul pe care il are o cana de cacao bauta dimineata. Multi oameni obsinuiesc inca din copilarie sa consume o asfel de bautura. In plus, expertii sustin ca o ceasca de cacao cu lapte care este servita in timpul serii poate sa ofere suport pentru memorie.
Asta se intampla deoarece cativa compusi chimici din boabele de cacao ofera protectie creierului contra dementei. Un studiu publicat in revista Nature Neuroscience arata faptul ca un ingredient cheie din ciocolata ar putea inversa declinul memoriei, declansat de procesul de imbatranire.
Noua cercetare a indicat faptul ca antioxidantii din cacao, denumiti flavanoli, pot sa creasca capacitatea anumitor oameni de a avea o memorie mai buna la varsta a treia. Potrivit BBC, noul studiu a confirmat faptul ca exista o conexiune intre o regiune cerebrala specifica si declinul obisnuit al memoriei.
Declinul memorie, asociat cu regiune specifica a creierului uman
Savantii din SUA au vrut sa afle daca nu cumva flavanolii din cacao pot sa stimuleze functia cerebrala pentru un grup de cateva zeci de oameni, cu varste cuprinse in intervalul 50-69 de ani.
Acestia au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni. Cercetatorii au aflat ca participantii care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obtinut rezultate mult mai rapide decat persoanele care au primit doze mici din acele substante.
Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Columbia din Statele Unite ale Americii, au anuntat ca studiul lor pune la dispozitie o dovada concreta ca declinul memoriei la varsta a treia este cauzat de o regiune specifica din creier.
In plus, savantii au mai afirmat ca acest declin al memoriei poate fi incetinit printr-o interventie de ordin dietetic.
George Costin
26 decembrie 2014 la 1:08
Un link, ceva, catre un pdf cu studiul in cauza? Un link poate catre articolul din revista respectiva? Un scan cu paginile articolului daca nu exista online? Orice farama de referinta, macar numele cercetatorilor in cauza? Ca altfel tot articolul asta are zero credibilitate. Intra la capitolul infomercial cu „cercetatorii britanici/americani spun ca…”!