Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum te ajuta ananasul?

Ananasul inseamna mai mult decat un fruct dulce, pe care romanii il folosesc la prajituri si torturi festive. Medicii spun ca ananasul ajuta ranile sa se vindece mai repede, dar este de folos si in cazuri de:

Beneficiile ananasului

Beneficiile ananasului

  • bronsita, 
  • difterie si 
  • tuberculoza.

Proprietati ananas

Ananasul este bogat in potasiu, mangan, cupru, magneziu, Vitamina C, B6, tiamina si nu numai. O portie de ananas, respectiv 165 de grame – contine circa 80 de calorii.

Aceeasi portie contine 2,5 grame de fibre, 79 de mg de Vitamina C, adica intreg necesarul pentru o zi, in cazul unui adult. In plus, contine 29 mcg de folati, 0,2 mg de Vitamina B6, 0,1 mg de tiamina si 0,9 mg niacina.

Aceeasi cantitate de fruct contine 1,5 mg de mangan, 0,2 mg de cupru si 180 mg de potasiu. Contine si magneziu, 19,8 mg, fosfor, 13,2 mg, si fier, 0,5 mg.

Proprietatile antiinflamatorii ale ananasului

Ananasul contine si o enzima cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, de aceea este indicat in caz de osteoartrita, sinuzita, tromboza, arsuri la stomac. Aceeasi enzima se pare ca grabeste vindecarea naturala a ranilor.

Pagina următoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*