Cat de hranitoare sunt alimentele de culoare neagra
Cuprins:
Nutritionistii vorbesc despre faptul ca unele alimente de culoare neagra au capacitatea de a diminua o anumita predispozitie catre diabet, afectiuni cardiace sau cancer. Alimentele negre sunt mai bogate in antioxidanti, ca urmare a continutului superior de pigment intens.
Puii Silkie
De pilda, puii din rasa asiatica Silkie au penele albe, dar pielea, carnea si oasele lor sunt negre. Si in tara noastra exista crescatorii cu acest tip de pasare, gratie calitatii sale nutritionale deosebite. La acesti pui, carnea este bogata in fier, dietetica si reprezinta un bun tratament pentru anemie si alte afectiuni sanguine.
Ciupercile negre
Ciupercile negre care fac parte din soiurile „Shiitake” si „Black Trumpet” au o valoare nutritionala destul de mare si au capacitati proprietati anti-tumorale si anti-virale, fiind capabile sa vindece alergiile severe si chiar artrita.
Fructele de padure
Specialistii in nutritie vorbesc si despre mure, fructele de padure delicioase care contin antioxidantii denumiti polifenoli. Aceste substante au capacitatea de a regla metabolismul si il ajuta sa arda mai rapid grasimile.
Otetul balsamic
Daca va place sa folositi in salate otetul balsamic, trebuie sa stiti ca acesta reprezinta o combinatie de orez, grau si sorg. In plus, acidul acetic al otetului balsamic diminueaza hipertensiunea arteriala, colesterolul rau si poate sa previna bolie de tip cardiac.
Fasolea neagra
Fasolea neagra reprezinta un aliment foarte nutritiv si iti poate pune la dispozitie fibrele solubile de care ai nevoie. Fasolea neagra are multi antioxidanti, foarte putine grasimi si controleaza apetitul. Ea contine acid folic si vitamina B6, precum si un stimulent natural al potentei, molibden.
Orezul negru
Despre orezul negru, s-a constatat in urma unor cercetari realizate in cadrul Univeristatii din Shanghai, China ca acesta este mai sanatos decat cel alb, deoarece contine mai multa vitamina E, iti apara sistemul imunitar si protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi, avand in compozitia sa mai multi antioxidanti de tip antocianin!
Lintea neagra
Lintea neagra este mai bogata in fier decat spanacul si reprezinta o buna sursa de fibre solubile, care joaca un rol decisiv in diminuarea nivelului de colesterol si intarirea sistemului imunitar.
Semintele negre de susan
Mai trebuie sa stiti ca semintele negre de susan sunt foarte folosite in China, locuitorii acestei tari obisnuind sa consume la micul dejun o bautura din seminte de susan negre si apa fierbinte. Ceaiul rezultat este bogat in calciu, fier, magneziu, proteine si acizi grasi. Nu uitati de ceaiul negru, ale carui frunze oxidate pot sa te energizeze si pot sa iti accelereze metabolismul.