Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum arata si ce calitati are capsuna albastra?

Capsuna albastra a fost creata de catre cercetatori in laborator si are parte de toate calitatile capsunei clasice, de la gust si aroma sau textura.

Initial, oamenii de stiinta au intentionat sa imbunatateasca capacitatea capsunilor de a rezista la temperaturi scazute, inclusiv la inghet. Acestia au luat decizia sa includa in structura genetica a capsunilor clasice o gena care apartine unei specii de peste care traieste in Arctica.

Capsuna albastra

Capsuna albastra

Acest peste nu ingheata indiferent de temperatura mediului, potrivit BBC. In urma testelor de laborator, s-a observat ca aceasta combinatie a determinat aparitia acestei culori si asa a rezultat un fruct albastru, care poate rezista la temperaturi foarte scazute.

Acest nou tip de capsuni este rezultatul biotehnologiei

Acest fruct poate sa fie congelat fara a-si modifica gustul si textura. Specialistii mai spun ca acest nou tip de capsuni nu reprezinta un organism modificat genetic, ci rezultatul biotehnologiei.

Expertii au adaugat o noua gena, care apartine unui organism viu, si care confera noi proprietati fructelor, fara sa le schimbe in vreun fel structura initiala a acestora.

Oamenii de stiinta care au luat parte la teste mai spun ca si alt fruct, papaya, reprezinta rezultatul unei astfel de transmutatii genetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*