Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Capacitatile vindecatoare ale turmericului

Turmericul sau curcuma reprezinta o planta care provine din India, fiind atrasa de zonele in care temperatura este constanta, de circa 20-30 grade. Turmericul se usuca in cuptoare la cald si se transforma intr-o pulbere de culoare portocalie, care este frecvent folosita ca un condiment in bucatarie.

Expertii ne anunta ca ingredientul activ este curcumina, care are un gust putin amar, fierbinte si piperat. In urma unor studii s-a observat ca curcumina se poate utiliza cu succes in tratarea unor afectiuni precum cancer, Alzheimer, diabet, alergii sau artrita.

Turmenic beneficii

Turmenic beneficii

 

Curcuma se mai foloseste uneori ca si un colorant pentru a da culoarea de galben bogat. In plus, aceasta substanta se mai utilizeaza pentru bauturi, conserve, produse lactate, inghetata, iaurt, prajituri galbene, suc de portocale, biscuiti, floricele, dulciuri si cereale.

In unele regiuni indiene, turmericul este utilizat pentru a impacheta si gati mancarea. Cu toate ca frunzele de curcuma se folosesc de obicei sub forma de pulbere, acestea se pot utiliza si in stare proaspata.

Nutritionistii mai spun ca turmenicul este utilizat ca un condiment la gatit din Asia de Sud si Orientul Mijlociu pentru prepararea multor feluri de mancare. In zona Nepalului, curcuma este folosita pentru capacitatile sale vindecatoare in medicina traditionala.

In Europa Evului Mediu, turmericul a devenit cunoscut sub numele de sofran indian, fiind folosit ca o alternativa la condimentul sofran.

Turmericul are proprietati antiseptice

Curcuma a fost utilizata de milenii ca si remediu pentru stomac si afectiuni ale ficatului, dar si pentru vindecarea unor rani, avand calitati anti-microbiene. Turmericul a fost folosit si ca medicament pentru o serie de boli ale pielii, pulmonare, dureri, entorse si tulburari hepatice.

Expertii ne recomanda sa folosim sucul proaspat pentru tratarea unor afectiuni ale pielii, inclusiv eczeme, zona zoster, alergie si scabie. Potrivit specialistilor, compusul activ din turmeric, curcumina, este considerat a avea o gama larga de efecte biologice, inclusiv anti-inflamatoare, antioxidante, antibacteriene si antivirale.

Mai mult, in China, in medicina traditionala, turmericul este utilizat si ca un antiseptic.

Nu se stie clar daca curcuma are vreun efect pozitiv impotriva cancerului sau orice alta boala. Incepand de anul trecut, curcuma se afla in curs de evaluare pentru a testa eficacitatea sa impotriva mai multor boli umane, inclusiv de rinichi si boli cardiovasculare, mai multe tipuri de cancer si afectiunie ale colonului iritabil.

Totusi, potrivit unor studii recente, administrarea de curcumina poate suprima multe etape de dezvoltare a cancerului in multe modele tumorale. Unele cercetari arata ca compusii care se gasesc in turmeric ar avea proprietati anti-fungice si antibacteriene.

Un raspuns pentru Capacitatile vindecatoare ale turmericului

  1. gigi Răspunde

    29 august 2014 la 23:06

    BUN asta ar insemna ca nu exista cancer in orientul mijlociu,ceea ce e FALS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*