Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Remediu pentru reglarea traficului intestinal

Trifoiul rosu reprezinta o planta care are o tulpina ce poate atinge pana la un metru inaltime. Aceasta planta creste in tufe si face parte din familia leguminoaselor.

Trifoiul rosu se cultiva si pentru ca este o planta furajera, utila pentru animale. Florile acestei plante sunt de culoarea rosie, violacee sau albastruie.

Trifoiul rosu

Trifoiul rosu

Planta infloreste din luna mai si pana in octombrie, creste in culturi, dar si in stare salbatica prin poienile de padure.

Expertii in fitoterapie spun ca pentru tratamente medicinale se recolteaza capitulele florale, fara codita din care se pregateste infuzia, tinctura sau decoctul.

Potrivit specialistilor, trifoiul rosu contine substante active precum mucilagii, saponozide, ulei esential si flavone.

Planta folositoare si pentru tratarea infectiilor

Expertii in medicina naturista ne anunta ca preparatele din flori de trifoi rosu sunt recomandate in deranjamente stomacale si intestinale. Acestea au efect sedativ si laxativ, dar si de reglare a traficului gastro-intestinal.

Trifoiul rosu este indicat si pentru tratarea naturista a unor afectiuni ale prostatei, ale cailor respiratorii, osteoporozei, bolilor de rinichi sau spondilozei.

Studii mai recente au indicat faptul ca preparatele de trifoi rosu stimuleaza imunitatea organismului, aceasta planta fiind un excelent antiseptic, antiinflamator, diuretic si mineralizant pentru corpul uman.

Expertii mai spun ca trifoiul alb este si el o leguminoasa perena, asemanator trifoiului rosu, insa cu flori albe. El are aceleasi utilizari ca si trifoiul de culoare rosie.

Se cunoaste faptul ca mai exista si alte specii de trifoi: trifoiul de munte si trifoiasul, care au capacitati naturiste identice cu cele ale trifoiului rosu, precum si cu ale trifoiului alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*