Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Efectele negative ale somnului prelungit

Majoritatea oamenilor adora sa doarma, insa specialistii sunt de parere ca daca ajungeti sa petreceti multe ore dormind puteti avea ceva probleme. De pilda, savantii din Marea Britanie au descoperit in cadrul unor teste ca diabetul reprezinta un efect secundar al abuzului de odihna nocturna.

O cercetare efectuata pe circa 9.000 de persoane arata faptul ca cei care au dormit mai mult de noua ore pe noapte au risc cu peste 50% mai mare de diabet decat cei care dorm sapte ore.

Mult somn - efecte negative

Mult somn – efecte negative

De asemenea, s-a observat ca somnul prelungit poate determina probleme cu kilogramele, mai bine spus aparitia obezitatii. Asta se intampla deoarece persoanele care dorm 9-10 ore pe noapte au cu 21% mai multe sanse de a deveni supraponderali decat cei care dorm sapte-opt ore in fiecare noapte, potrivit unor studii recente.

Somnul prelungit poate aduce cu sine si aparitia si manifestarea unor afectiuni ale inimii. Mai multe studii au inidcat faptul ca 38% din cele aproxoimativ 72.000 de femei care au luat parte al aceasta cercetare si care dorm mai mult de noua ore pe noapte, risca sa se imbolnaveasca de boli coronariene fata de cele care dorm intre sase si opt ore in fiecare noapte.

Prea mult somn poate afecta echilibrul de substante chimice in creier si poate aduce dureri de cap

Potrivit expertilor, obiceiurile legate de somn sunt importante pentru a va recupera de la depresie, dar excesul poate agrava simptomele acesteia de-a lungul timpului.

In plus, dupa mai multe ore de somn pe noapte, pot sa apara durerile de cap, iar savantii sunt de parere ca acestea sunt conectate de efectul de somn asupra anumitor neurotransmitatori din creier cum ar fi serotonina.

Savantii mai spun ca prea mult somn poate afecta echilibrul de substante chimice in creier si poate cauza anumite dureri de cap.

Daca suferiti de dureri de spate si nu stiti despre ce este votrba, aflati ca inclusiv orele prelungite in care va aflati in pat si dormiti sau abuzul de somn poate provoca presiune pe spate pentru perioade lungi de timp, cauzand durere.

Specialistii recomanda sa dormiti intre 6 si cel mult 8 ore pe noapte si asa va veti putea trezi cat mai odihniti. Bineinteles daca se intampla sa dormiti o data sau de doua ori pe luna mai mult de 9 ore, acest aspect nu va va face mari probleme.

Totusi, trebuie sa tineti cont de aparitia bolilor enumerate mai sus si de riscurile la care va expiune somnul prelungit, mai spun medicii. Numai asa veti avea parte de o viata sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*