Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Rosiile si merele – beneficii pentru sanatate

Marul, cel mai consumat fruct de pe glob, alaturi de rosie, una din cele mai importante legume pentru dieta zilnica, reprezinta cele mai bune alegeri pentru o nutritie echilibrata si sanatoasa, din multitudinea de variante pe care natura ni le ofera.

Beneficiile rosiilor pentru sanatate

De asemenea, rosia are in compozitia sa licopen, ca de altfel toate fructele si legumele de culoare rosie, un antioxidant extrem de puternic ce are rol esential in prevenirea si chiar tratarea multor afectiuni ale organismului cum ar fi cancerul, deteriorarea vederii odata cu trecerea anilor, cataracta, bolile cardiovasculare.

Beneficiile rosiilor

Beneficiile rosiilor

Pe langa licopen, rosiile au in compozitia lor, potasiu din belsug, fosfor, vitamina C, A si K, fier si calciu, nutrienti care le recomanda ca fiind benefice pentru sanatate. In schimb, rosiile nu au grasimi si nu ingrasa.

Se stie faptul ca sezonul rosiilor este vara si ca cele mai gustoase sunt cele care se coc la soare, in gradina proprie sau in cea a micilor producatori. Rosiile de peste an, cele de la supermarket-uri, sunt perfecte ca forma, marime si culoare dar nu au nici un gust.

Expertii recomanda ca vara sa se consume zilnic rosii, ca atare, in mancare gatita sau sub forma de suc. Licopenul din compozitia lor protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima, vitaminele ajuta la buna functionare a ficatului si prevenirea hemoragiilor.

In plus, consumul de rosii echilibreaza colesterolul din sange si poate fi de un mare folos in curele de slabire.

Marul, un fruct special

Marul este cel mai raspandit si cel mai consumat fruct de pe mapamond. Nu intamplator, cand se trece la diversificarea hranei nou-nascutului, primul aliment care i se da copilului este marul si asta datorita compozitiei sale bogate si hranitoare.

Beneficiile merelor

Beneficiile merelor

Merele sunt bogate in vitaminele A, B1, B2 si C, dar si in substante nutritive, precum magneziu, fosfor, fier si potasiu, si au numeroase beneficii pentru sanatatea noastra.

Daca sunt consumate constant si intotdeauna cu tot cu coaja, merele reduc colesterolul, ajuta digestia, previn bolile cardiovasculare si intaresc oasele, dau elasticitate si fermitate pielii, mentin glicemia la nivel normal si previn osteoporoza.

Indiferent de varsta, merele curata si intaresc dintii si gingiile, inlatura obosela si starea de nervozitate, protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete, previn diareea si constipatia, vara sau la drum lung tin de sete si pot inlocui dulciurile satisfacand foamea de dulce.

Desi nu sunt perfecte ca forma, culoare si marime precum cele de la supermarket-uri, sunt naturale, nu au conservanti si chimicale si inca-si mai pastreaza aroma si gustul bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*