Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Care sunt pericolele prezente in alimentele modificate genetic?

Populatia Terrei se afla in continua crestere si e nevoie de noi surse de hrana, ne avertizeaza expertii. Alimentele modificate genetic sunt o solutie controversata la aceasta problema, ele putand sa ne creeze probleme mari de sanatate.

Aceste alimente sunt obtinute prin interventia omului asupra structurii lor genetice. Acestea pot rezista mai bine la seceta si ofera o productie mai mare.

Putem fi chiar in situatia de a fi mancat astfel de alimente timp de multi ani fara a sti acest lucru.

Alimente modificate genetic

Alimente modificate genetic

Acestea se pot gasi in hamburgeri, lapte, branza sau paine.

Dintre cele mai neplacute efecte ale organismelor modificate genetic se pot enumera urmatoarele:

Alergiile

Expertii ne atrag atentia ca cea mai mare ingrijorare legata de aceste organisme modificate de om in laborator este aceea legata de alergiile care pot fi cauzate de ele. Proteinele sunt cele care provoaca reactia alergica. Prin modificarea genetica a plantei respective se poate creste nivelul alergenului deja prezent in ea.

De asemenea, noi alergeni pot fi creati fara ca ei sa fi existat in planta respectiva.

Rezistenta la antibiotice

Trebuie sa mai stiti ca plantele rezultate din procesul de modificare genetica sunt testate cu ajutorul unor antibiotice. Celulele create in ele sunt rezistente la antibiotice, putand crea probleme oamenilor care vor consuma acea hrana.

Boli grave

Mai mult, procesul de prelucrare genetica aduce cu el si multe surprize. Specialistii nu pot sti exact cum se va comporta elementul genetic nou introdus intr-un alt organism.

Specialistii sustin ca rezultatul poate fi chiar o boala precum cancerul. Alte afectiuni asociate cu organismele modificate genetic sunt cele legate de fertilitate, diabet si maladia Alzheimer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*