Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fructul bun pentru prevenirea diabetului

Fructele sunt foarte utile pentru sanatatea umana, aducand corpului multe fibre, vitamine si minerale, iar in plus, il ajuta sa se detoxifieze si sa elimine substantele nocive care se acumuleaza de-a lungul timpului.

Pepino

De pilda, fructul denumit pepino este o planta originara din Peru, care se cultivata in zone tropicale, subtropicale si in sere, in special pentru fructe. Pepino face parte din familia Solanum, fiind cunoscut sub numele de Solanum Muricatum Aiton. Acest fruct din America de Sud are o forma ovala si o coaja lucioasa.

Pepino

Pepino

In momentul cand acest fruct creste, culoarea sa se schimba de la galben la portocaliu cu violet. La acest fruct, pulpa sa este de culoare galbena si poseda un miros intens. Trebuie sa stiti ca in partea sa din mijloc se afla o cavitate care nu se mananca.

Aroma acestui fruct este de fapt o combinatie intre ananas, lamaie, para si pepene galben, fructe foarte utile pentru sanatate, daca sunt consumate crude, insa curatate de coaja.

Pepino este un fruct care se poate coace la temperatura camerei, avand un parfum deosebit de intens.

Ce contine

In urma unor teste, s-a observat ca acest fruct este bogat in saruri minerale si vitamine, mai ales in vitamina C, deoarece contine circa 25 de mg la 100 de g pulpa, vitamina A si complexul B, fibre si antioxidanti care furnizeaza energia necesara corpului.

Beneficii

Cercetarile mai arata ca fructul sud-american pepino are capacitatea de a preveni diabetul si de a regla nivelul de zahar din sange.

In plus, acest fruct poate sa diminueze valoarea tensiunii arteriale si poate preveni accidentele vasculare, diminueaza nivelul colesterolului rau si reduce riscul bolilor de inima.

Mai mult, acest fruct poate stimula sistemul imunitar, are capacitatea de a diminua inflamatiile, este benefic in caz de anemii, disconfort gastric, cancer intestinal si ofera un bun suport pentru dezvoltarea oaselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*