Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce calitati are pastila care lupta cu alcoolul?

Savantii din SUA lucreaza la o pastila impotriva betiei, care are capacitatea de a limita efectele alcoolului asupra creierului uman. In cadrul testelor de laborator, cobaii care au primit acest medicament nu au dat niciun semn de intoxicatie, desi au primit o cantitate mare de alcool, care ar fi trebuit sa ii faca sa nu mai poata sta in picioare.

Calitati pastila contra betiei

Calitati pastila contra betiei

Oamenii de stiinta care au efectuat experimentele s-au axat asupra felului in care alcoolul afecteaza celulele gliale, care alcatuiesc circa 90% din creier.

Aceste celule au un rol important in sistemul imunitar al corpului, oferind suport corpului ca sa poata lupta contra infectiilor precum ar fi meningita. In cadrul experimentului, stoparea raspunsului imunitar al celulelor a dat rezultate deosebite, asa ca cobaii carora li s-a administrat alcool nu s-au mai imbatat.

Ce spun savantii?

Conform British Journal of Pharmacology, citat de BBC, reflexele animalelor au functionat fara nicio problema, iar acestea nu au avut nicio dificultate in a-si regasi echilibrul si de a se comporta normal, fata de soarecii ale caror celule imunitare din creier au fost lasate sa functioneze normal.

Expertii spun ca in momentul in care un cobai se imbata, se comporta destul de asemanator cu un om beat, adica nu isi poate coordona in mod corect functiile motoare, de pilda.

„Cand am oprit functionarea acestor celule imunitare din creier, animalele nu s-au mai imbatat”, a declarat Mark Hutchinson, de la University of Adelaide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*