Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de sanatoase sunt molustele pentru corpul tau?

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au consumat moluste mai ales in tarile din Asia, de pilda China sau Japonia, acestea fiind foarte apreciate pentru carnea lor. Totusi, molustele erau apreciate si pentru faptul ca dadeau oamenilor perlele.

Initial, perlele au fost utilizate cu copul de a tamadui, mai ales in secolele XVI si XVII. De exemplu, BBC arata ca nobilii mancau deseori stridii proaspete, pentru ca in acest mod sa isi imbunatateasca digestia si pentru a putea beneficia de fosfor, potasiu, iod si chiar unele vitamine.

Moluste

Moluste

Dieta cu stridii contribuia la pastrarea tineretii si a virilitatii, spun istoricii citati de BBC. Acum, in acest moment expertii au ajuns sa stie totul despre stridii si despre substantele din compozitia lor si despre cele care determina calitatile lor terapeutice.

Ce contin

Molustele contin minerale, vitamine, aminoacizi esentiali, imbinari de fosfolipide, acizi grasi si zaharuri, necesare pentru mentinerea sanatatii omului. Specialistii din Asia spun despre stridii ca acestea ofera un bun suport pentru cei care au avut parte de o noapte alba si au abuzat de bauturi alcoolice, avand probleme din cauza mahmurelii.

Pe de alta parte, s-a observat ca trei stridii mancate inainte de a consuma alcool scad in mod considerabil actiunea toxica a acestuia si chiar scad dependenta de alcool.

Cu toate acestea, consumul de moluste poate avea si efecte secundare asupra corpului uman. De pilda, el poate cauza o suprasaturare a organismului cu aceste substante si la dezvoltarea unei intoxicatii specifice determinata de surplusul acestor vitamine.

In lunile in care apa este mai calda, stridiile sunt mai subtiri si nu au un gust bun, deoarece energia lor este directionata catre reproducere

Pe de alta parte, un studiu realizat in 2013 in cadrul laboratoarelor Universitatii din Shanghai, China a aratat faptul ca exceptand acest fapt, in lume au mai ramas foarte putine locuri unde apa nu a fost otravita cu toxine.

BBC arata ca de aceea, molustele au invatat sa supravietuiasca in acest mediu neprielnic, dar substantele pe care ele le prelucreaza si datorita carora nu mor in apele poluate au o influenta distructiva asupra organismului uman. Daca intra in corpul uman, aceste substante determina tulburari ale sistemului nervos, in primul rand ale creierului.

Stridiile traiesc in estuare, acolo unde apa sarata si cea dulce se amesteca, sunt animale nevertebrate, cu sange rece, al caror corp e protejat de cochilii. In lunile in care apa este mai calda, respectiv din luna mai si pana in august, stridiile sunt mai subtiri si nu au un gust bun, deoarece energia lor este directionata catre reproducere.

Ca sa isi poata proteja interiorul si sa poata preveni deshidratarea in perioada refluxului, cele doua carapace sunt foarte strans lipite intre ele, adica undeva la echivalentul a 10 kilograme-forta.

Expertii spun ca daca se deschide mai des, cu atat mai puternic va fi mudschiul si cu atat mai mare termenul de valabilitate din momentul recoltarii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*