Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Mierea de iarba-neagra are un efect benefic asupra infectiilor intestinale

Mierea reprezinta o substanta foarte folositoare pentru santatea corpului uman, a trupului si a mintii. Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost utilizata pentru calitatile sale uimitoare, ca aliment si ca medicament.

In toata lumea exista multe tipuri de miere, in functie de florile unde polenizeaza albinele.

Despre mierea de iarba-neagra, expertii vorbesc ca aceasta este produsa de catre albine din nectarul de iarba-neagra Calluna vulgaris. Este vorba despre o planta care se gaseste pe vaste terenuri silicioase unde formeaza, in anumite locuri, un covor continuu sub pinii maritimi.

Mierea de iarba neagra

Mierea de iarba neagra

Mierea de iarba-neagra nu se poate confunda, deoarece detine o savoare puternica, usor amaruie si un puternic miros de floare. Conform specialistilor, aceasta poate sa placa persoanelor care cauta in miere altceva decat un simplu edulcorant.

Caracteristici – mierea de iarba neagra

Expertii spun ca la aceasta miere, continutul in apa este ridicat, in jur de 22-23%, iar acest aspect este unul anormal pentru o miere obisnuita, insa el este admis pentru mierea de Calluna pura.

De asemenea, la acest tip de miere, vascozitatea sa este anormala, aceasta fiind tixotropa. Ea nu se poate extrage din faguri prin metodele obisnuite, iar mierea de iarba-neagra are o coloratie medie mergand spre rosu care atinge 85 mm pe scara Pfund.

Detine o conductibilitatea electrica ridicata pentru o miere de flori, are multe minerale, iar pH-ul este cuprins intre 4 si 4,6; aciditatea este medie.

Mierea de iarba-neagra pentru anemie

Din punct de vedere al spectrului zaharurilor se poate observa o predominanta a fructozei asupra glucozei si o importanta mica a zaharurilor secundare. Specialistii sunt de parere ca acest aspect poate favoriza o viteza mica de cristalizare.

Conform sursei citate, mierea de iarba-neagra poseda un continut ridicat de substante minerale. Ea se recomanda a fi utilizata pentru a trata anemia si diverse afectiuni ale sistemului nervos, spun specialistii in acest domeniu.

Este diuretica si reprezinta un excelent antiseptic al cailor urinare, fiind indicata pentru cei care sufera din cauza reumatismului. Aceasta miere are un efect benefic asupra infectiilor intestinale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*