Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fructul de cactus, sursa puternica de energie

Unul dintre fructele care aduce cele mai multe beneficii corpului uman este fructul de cactus. Acesta nu este foarte cunoscut, insa merita sa fie incercat, ca urmare a calitatilor sale remarcabile pentru sanatatea corpului uman.

Exista fructe de cactus cu coaja si pulpa rosie, dar si cu coaja rosie si pulpa galbena, precum si cu coaja galbena si pulpa alba.

Nutritionistii sustin ca acest fruct are greutatea de circa 150 de grame, iar coaja are multi tepi, asa incat ar trebui sa fie curatat cu o perie de bucatarie. Conform expertilor, acest fruct are in compozitia sa multa vitamina C, vitamina A, zaharuri, proteine si lipide, care dau foarte multa energie corpului uman.

Beneficii cactus

Beneficii cactus

Acest fruct reprezinta o sursa importanta de fibre solubile si insolubile, substante foarte bune pentru digestie si care pot sa regleze tranzitul intestinal si au proprietati antidiareice.

Fructul mentionat are multe minerale si oligoelemente precum potasiul, calciul, fierul, zincul si magneziul, asa ca poate sa reprezinte un bun suport contra colesterolului, inflamatiilor colonului si obezitatii.

In industria cosmetica, uleiul provenit de la acest fruct se foloseste deseori datorita proprietatilor sale antioxidante si vitaminei E!

Este bine sa il mancati in perioada iernii, deoarece ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Are putine calorii, in jur de 60 la 100 g, iar gustul difera in functie de tipul fructului de cactus.

Varietatile fructului de cactus contin seminte mici in interior, astfel incat sunt recomandate cantitati mici in cazul persoanelor care au probleme cu digestia.

Trebuie sa mai stiti ca aceste fructe au capacitatea de a contribui la un nivel optim al glicemiei, asa ca sunt foarte indicate celor predispuse la diabet. Prezinta un indice glicemic extrem de mic, ceea ce reprezinta un atu greu de egalat comparativ cu alte fructe.

Pentru industria cosmetica, uleiul provenit de la acest fruct se foloseste deseori datorita proprietatilor sale antioxidante si vitaminei E. Portalul Health24.com mai anunta ca uleiul din fructe de cactus contine acizi grasi esentiali pentru sanatatea celulelor.

El se foloseste pentru prepararea unor creme antiimbatranire sau in produse pentru eliminarea cicatricilor. In plus, acest ulei are efecte benefice si asupra parului deoarece il poate revitaliza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*