Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fructoza din alimente creste riscul de cancer

Expertii spun ca fructoza este deseori utilizata ca indulcitor in alimentatie, insa ea prezinta unele riscuri mari pentru sanatatea oamenilor.

Specialistii din SUA sustin ca aceasta substanta ne expune riscului aparitiei cancerului.

Fructoza si cancerul

Fructoza si cancerul

Conform unui studiu aparut in revista „Cancer Research„, fructoza poate ajuta celulele canceroase sa se divida si sa se prolifereze in corp, iar efectele sunt dezastruoase pentru organsimul uman, potrivit care2.com.

Savantii de la Universitatea din California, Los Angeles, au prelevat astfel de celule de la mai multi pacienti si le-au supus unor teste de laborator complexe.

Cercetatorii au adaugat apoi glucoza peste unele celule maligne si fructoza peste altele. Ambele au provocat cresterea celulelor canceroase, iar fructoza a activat si un mecanism de diviziune care duce la inmultirea celulelor.

Expertii mai spun ca si alti indulcitori rafinati, precum sucroza, dextroza si maltoza, sunt periculosi.

De exemplu, un american consuma in zilele noastre 70 de grame de fructoza pe zi, o cantitate tripla in comparatie cu limita recomandata zilnic.

Fructoza ar putea fi eliminata din alimentatie prin renuntarea la mancarea procesata si la bauturile care contin indulcitori.

De asemenea, sucul de fructe si fructele uscate contin o cantitate mare de fructoza.

Expertii americani sustin ca nu ar trebui sa consumam mai mult de 20 de grame de fructoza pe zi. In plus, din fructe nu trebuie sa luam o cantitate mai mare de 15 mg de fructoza zilnic, ne mai sfatuiesc specialistii in domeniu.

Un raspuns pentru Fructoza din alimente creste riscul de cancer

  1. iont Răspunde

    28 octombrie 2013 la 14:55

    Indulcitorul Xylitol (XyloSweet) este total natural si nu are niciun efect advers. Deasemenea acesta are acelasi gust cu zaharul avand indice glicemic foarte scazut (IG=7) si continut caloric 2.4 cal/g(zaharul are 4 cal/g) si se poate utiliza si in alimente reci si ijn alimente fierbinti (fara a se modifica). In plus acesta ajuta la mentinerea igienei orale deoarece este si antibacterian si antifungic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*