Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fructele goji si echilibrarea functiilor organismului

Unele dintre cele mai energizante fructe din lume sunt apreciate a fi cele denumite goji. Acestea se consuma proaspete, cat si sub forma de suc, pudra, capsule sau uscate. Fructele proaspete pastreaza cel mai bine proprietatile benefice ale fructului, dar in stare proaspata, goji nu rezista decat cateva zile, astfel ca este foarte greu de exportat in aceasta forma.

Expertii in domeniul nutritional sustin ca fructele goji uscate reprezinta forma cea mai bine adaptata consumului terapeutic, in acest mod acestea putandu-se conserva timp de un an.

Ele pot pastra astfel multe dintre substantele benefice, fiind, cel mai usor mod de consumat si procurat. Totusi, fata de alte fructe, goji trebuie consumate in functie de anumite criterii.

De pilda, exista o anumita cantitate pentru cei care goji pentru prima data si alta pentru cei care consuma in mod regulat sau pentru cei care consuma aceste fructe in scop terapeutic.

Goji

Goji

Dar cum se consuma in mod corect goji?

Nutritionistii spun ca fructele goji au darul de a echilibra aportul de nutrienti si oxigen in corpul uman, iar asta poate cauza simptome neplacute, in primele zile de consum, cum ar fi: dorinta de a merge des la toaleta, oboseala fizica si psihica sau somnolenta.

In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca aceste simptome nu tin niciodata mai mult de 14 zile, iar dupa aceea veti simti cu adevarat beneficiile fructelor goji. Cei care mananca fructe goji se simt mai bine, dorm mai bine si au o stare psihica echilibrata.

Este recomandat ca in primele 72 de ore sa se consume cate 5 fructe goji pe zi, iar dupa aceste zile, este indicat sa se dubleze cantitatea. In cazul in care va aparea o stare de rau, se va diminua cantitatea la jumatate.

Pe de alta parte, trebuie spus ca un consum regulat al acestor fructe se recomanda celor care nu sufera de probleme grave de sanatate, care doresc sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate fizica si psihica si sa previna imbolnavirile.

Cei care au probleme de sanatate pot sa consume cel mult 100 grame de goji pe zi!

Aceste persoane pot consuma aproximativ 8 grame de fructe goji de doua ori pe zi, dimineata si seara. Care2.com scrie ca consumul fructelor Goji in scop terapeutic este destinat persoanelor care sufera de afectiuni grave si care au incercat numeroase tratamente conventionale.

Mai multe cercetari realizate la Universitatea din Shanghai, China au indicat faptul ca cu cat persoana este mai bolnava, cu atat efectele de reechilibrare ale organismului sunt mai intense.

Cei care au probleme de sanatate pot sa consume cel mult 100 grame de goji pe zi. Specialistii recomanda ca aceste fructe sa fie consumate cu 30 de minute inainte de micul-dejun, iar pe perioada curei, in special in primele zile, este bine sa se suplimenteze si consumul de apa, deoarece fructele goji pot favoriza aparitia constipatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*