Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficii varza murata

Varza murata a fost cunoscuta inca din vremea Chinei antice, istoricii descoperind ca aceasta facea parte din meniul lucratorilor care au luat parte la construirea Marelui Zid Chinezesc. A fost intalnita si in Grecia si in Roma antica.

Deoarece varza murata avea un rol extraordinar in suplimentarea aportului de vitamina C, odata ajunsa in Europa, leguma a prins radacini, incepand sa fie tot mai apreciata. Se cunoaste faptul ca a fost folosita si in Dacia a aflat-o datorita celtilor, ca si aliment-medicament.

Beneficii varza murata

Beneficii varza murata

Din istorie se stie ca dupa ce exploratorul portughez Vasco da Gama a ramas fara jumatate din marinarii din echipaj din cauza scorbutului, rezolvarea acestei probleme s-a realizat cu ajutorul verzei murate. Meniul marinarilor de cursa lunga era salvat cu aceasta leguma, asa ca varza era nelipsita din proviziile marilor exploratori si a reusit sa protejeze si sa sustina viata celor care au folosit-o.

Studiile efectuate de curand evidentiaza calitatile extraordinare ale verzei in realizarea unui sistem imunitar mult mai bun.

De ce sa consumam varza murata?

Expertii in nutritie sustin ca varza are un rol extraordinar in imbunatatirea digestiei. Combate constipatia, stimuland tranzitul intestinal. Reface flora intestinala in cazul consumului antibioticelor de sinteza. De pilda, trebuie spus ca un pahar de varza murata lucreaza la detoxifierea organismului.

In plus, metabolismul proteinelor si al grasimilor se intensifica, contribuind la reducerea excesului de greutate.

Medicii spun ca racelile sunt tinute la distanta, iar sistemul imunitar are de castigat. Fibrele alimentare din varza actioneaza ca un bun absorbant pentru zaharuri, asa ca pancreasul nu mai este suprasolicitat, iar glicemia este tinuta in limite normale.

Prin intermediul acestei legume, functiile ficatului se imbunatatesc prin producerea in organism a unei enzime care joaca rol de neutralizare a produselor toxice. Ea poate sa previna procesele de distrugere celulara la nivelul acestui organ vital.

Expertii au observat ca circa 200 de grame de varza acra sau in stare cruda, incluse in mesele zilnice tin la distanta diverse forme de cancer, avand efecte antitumorale si anticancerigene, conform unor investigatii de laborator.

Varza murata inseamna de fapt un tonic foarte bun pentru corpul uman, continand minerale si vitamine. De asemenea, tratamentele pentru surmenajul fizic si intelectual, ca si impotriva depresiei au fost deja demonstrate practic. Aceasta leguma contine magneziu, potasiu, calciu si este mai bogata in vitamina C decat portocalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*