Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fructele care te tin departe de diabet

Mai multe cercetari recente au aratat faptul ca deseori persoanele care au fost diagnosticate cu diabet de tip 1 au multe beneficii ca urmare a unor diete care contin multe fibre.

Motivul ar fi acela ca fibrele diminueaza si regleaza glicemia, iar pentru suferinzii de diabet zaharat de tip 2, acest fel de alimentatie poate cauza scaderea glicemiei si reglarea nivelurilor de lipide si insulina. Nutritionistii ne anunta ca bananele reprezinta niste alimente ideale in acest sens.

Fructe pentru diabet

Fructe pentru diabet

De pilda, un fruct mediu acorda corpului uman o cantitate de aproape 3 g de fibre, tinand cont de faptul ca doza zilnica necesara de proteine este, in cazul femeilor, de 21-25 g, iar pentru barbati, de aproximativ 30-38 g.

In plus, aceste fructe exotice sunt foarte indicate si altor persoane, nu doar celor care sufera de diabet, contribuind la reglarea tranzitului intestinal si la estomparea arsurilor stomacale.

Aceste fructe elimina din corp bacteriile responsabile pentru ulcer

Bananele au rolul de a-ti proteja stomacul de boli mai grave, precum ulcerul. Expertii in nutritie sunt de parere ca la o banana, compusii sai creeaza un strat protector in interiorul stomacului care limiteaza efectele nocive ale acidului clorhidric prezent in corpul uman.

De asemenea, in cadrul studiilor s-a observat ca aceste fructe pot sa secrete inhibitori care ajuta la eliminarea bacteriilor responsabile de aparitia ulcerului.

Cu toate ca bananele nu au putine calorii, ele compenseaza prin alte elemente nutritive importante pentru corp: vitamina A, B6, C, niacina,riboflavina, mangan, magneziu, potasiu, fier, acid folic, fibre, proteine sau triptofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*