Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum combati toxinele naturale din alimente?

Unele alimente contin grasimi saturate sau hormoni care ne imbolnavesc.
Mai multe studii arata faptul ca orice aliment contine atat substantele nutritive utile, dar si antinutrienti, toxine de diverse feluri, care ne pot afecta in mod negativ sanatatea. Este vorba despre toxinele prezente in mod natural in alimente, nu de poluantii din mediu.

Eliminarea toxinelor naturale din alimente

Eliminarea toxinelor naturale din alimente

Multe dintre aceste substante sunt inca in cercetare, fiind descoperite de putin timp, iar lista se actualizeaza in permanenta.

Potrivit BBC, expertii sustin ca o parte dintre aceste substante sunt toxice numai in cantitati mari, in anumite conditii sau combinate cu alte toxine provenite din alimente. De exemplu, unele dintre acestea sunt inactivaten de fierbere sau de alcalinizare, acidifiere, spalare, germinare, uscare.

In plus, pe unele ficatul reuseste sa le elimine, asa ca nu se acumuleaza in corp, pe altele nu.
In cazul unora, cand suntem expusi la cantitati mici, organismul declanseaza sisteme de aparare capabila sa vindece chiar si boli incurabile, sa prelungeasca viata sau sa faca alte lucruri minunate.

Iata cateva substante prezente natural in alimente daunatoare sanatatii.

Lectinele

Lectinele sunt de fapt niste proteine intalnite in diverse tipuri de cereale, importante in dezvoltarea planetei. Acestea actioneaza asupra sistemului imunitar, putand genera fenomene de autoimunitate.

Lectinele se ataseaza receptorilor din vilozitati si sunt transportate in organism prin penetrarea intestinelor.

Aglutinina

Aglutinina este o proteina care este continuta de germenii de grau, una dintre cele mai periculoase lectine. Fata de majoritatea proteinelor care sunt rupte in procesul digestiv, aceasta trece nemodificata si cauzeaza cantitati mari de proteina nedigerata in intestine.

Poate sa treaca prin peretele intestinal pe care il si raneste. Specialistii sunt de parere ca a ceste molecule proteice mari sunt de multe ori identificate de corpul uman ca obiecte straine precum bacteriile, virusii si parazitii.

Aglutinina poate sa ia forma proteinelor din corpul uman si astfel anticorpii produsi le vor ataca si pe acestea, iar oamenii se pot imbolnavi, in functie de tesutul atacat, de scleroza multipla, diabet, reumatism, lupus, vertiligo, hipotiroidie, depresii.

Glutenul

Despre gluten se stie faptul ca este o proteina prezenta in grau, cu mai multe componente, cele principale fiind marirea permeabilitatii intestinale si efectul opioid, care induce dependenta. O intalnim si in secara, grau spelta si orz.

Acidul oxalic

Acidul oxalic se gaseste in macris, patrunjel, spanac, frunzele de sfecla, rubarba. Expertii spun despre acesta ca poate conecta anumite minerale, in special calciul, care apoi precipita in articulatii sau in rinichi, fiind o componenta importanta a pietrelor la rinichi. Poate fi eliminat partial prin oparire si aruncarea apei respective.

Acidul fitic

Acidul fitic este si el prezent in cereale, nuci si seminte. Poate lega si el mineralele, in special fierul si zincul, dar si magneziul, calciul si cuprul, iar asa corpul nu mai are parte de minerale importante pentru sanatate.

Nutritionistii spun ca putem diminua cantitatea acidului fitic prin inmuierea alimentelor si fermentare. Goitrogenii sunt niste substante care pot sa impiedice includerea iodului in hormonii tiroidieni. In acest fel se poate cauza marirea glandei tiroide si formarea gusei. Goitrogenii ii gasim in varza, broccoli, conopida, dar si in soia, mai spun nutritionistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*