Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce fel de efecte are cafeaua asupra corpului si cum pot fi optimizate

Persoanele care consuma cafea trebuie sa stie ca imediat dupa ce aceasta este este asimilata in intestin si ajunge in fluxul sanguin, interactioneaza cu niste receptori care contin o molecula asemanatoare, denumita adenozina.

In momentul in care aceasta substanta se acumuleaza la un nivel foarte ridicat, ea va cauza o senzatie de oboseala organismului, sustin specialistii de la Universitatea din Ohio, SUA.

Efecte cafea multa

Efecte cafea multa

Potrivit unei cercetari, in cazul in care acesti receptori vor fi blocati de cofeina, acest aspect nu se va mai intampla.

Savantii mai afirma ca, in mod normal, cofeina nu poate sa umple toti acesti receptori de adenozina, ci numai doar o parte din ei. Dar, somnul va curata in mod natural adenozina din creier.

In plus, in cazul in care veti dormi peste 20 de minute, atunci exista posibilitatea de a intra in faza de somn profund, etapa din care va fi foarte greu sa va treziti.

Ce au patit voluntarii care au „motait” circa 20 de minute?

Un interval scurt de timp in care veti dormi nu va produce acest efect, iar cele 20 de minute vor fi perfecte pentru ca somnul si cofeina sa isi atinga simultan, tinta.

In contextul unor teste efectuate la aceasta universitate, voluntarii care au avut parte de o un scurt „somn de cafea” au facut mai putine erori la un simulator auto, fata de altii care au baut doar cafea sau doar au dormit.

Specialistii mai afirma ca acest efect benefic a fost observat chiar si daca subiectii nu au dormit, insa au stat intinsi pe un pat timp de circa un sfert de ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*