Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se prepara gratarul astfel incat sa nu ai probleme de sanatate

Expertii in nutritie sustin ca marinarea carnii in bere bruna limiteaza efectele cancerigene date de prepararea la temperaturi inalte ale acesteia.

Gratar sanatos

Gratar sanatos

Potrivit unui studiu recent, prepararea carnii la gratar favorizeaza formarea de aminoacizi heterociclici, substante cancerigene.

O cercetare realizata de prof. Isabel Ferreira de la Universitatea din Porto, Portugalia, ofera o solutie pentru aceasta problema.

Astfel, marinarea carnii in bere inainte de a o pune pe gratar limiteaza efectele cancerigene ale acesteia. Insa atentie! Conform expertilor, in acest caz nu este vorba despre orice tip de bere. Este nevoie de bere bruna, aceasta avand cel mai mare efect protector.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au preparat la gratar carne de porc. Unele bucati au fost marinate in bere blonda, altele in bere fara alcool, iar aletele in bere bruna.

La final, specialistii au constatat ca in cazul carnii marinate in bere bruna, riscul formarii de compusi cancerigeni a fost mai mic cu 50%.

Un alt truc pentru gratar sanatos

Un alt truc care reduce riscul de substante cancerigene este de a pregati lent carnea, care trebuie plasata la o distanta de 10 cm fata de jar.

Partile negre trebuie indepartate de pe carne, iar gratarul trebuie spalat dupa fiecare utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*